Boardgames

Sledeći Call of Duty je društvena igra

Ima jedna stara izreka: “nova godina, novi Call of Duty”. E pa, ovoga puta najavljen je novi CoD koji nećemo igrati na PC-u ili konzoli, pa ni na telefonu, već na našem stolu.

Zvanična Call of Duty društvena igra očekuje nas tokom 2024. godine a potpisuje je izdavač Arcane Wonders kog znamo po igrama Dice Manor i adaptaciji Secret Neighbor video igre. Dakle, nije im prvi put da rade sa digitalnom franšizom, ali svakako jeste do sada najveći projekat.

Izdavač tako najavljuje da ćemo imati priliku da preuzmemo uloge čuvenih Call of Duty likova kao što su kapetan Prajs i Ghost, a da će se među tablama naći poznata bojišta iz igre. Sve će biti zasnovano na Call of Duty: Modern Warfare iz 2019. godine, uključujući vizuelni stil i dostupno naoružanje.

Igra će inače biti u osnovi za dva igrača, ali će biti moguće spojiti još jedan osnovni set kako biste mogli da igrate u četvoro. Ono što je još poznato je da će u kutiji dolaziti minijature i kockice, a da će se mehanički igra oslanjati na “programiranje” akcija tajnim odigravanjem karata koje igrači istovremeno biraju. Nešto kao Robo Rally samo sa više piju-piju puškaranja.

Arcane Wonders ima velike planove za ovu igru. Pored osnovnog seta koji će koštati 50 evra, biće dostupne i ekspanzije, a u planu je i kooperativna kampanja za jednog do četiri igrača, kao i višegodišnja podrška proizvodima koji će dodavati nove operativce i varijante igranja. Da, uključujući i zombije, jer šta je Kolofdjuti bez zombija.

Projekat se očekuje ove jeseni na Kickstarteru, gde će biti ponuđeno i ekskluzivno kolekcionarsko izdanje sa ofarbanim minijaturama. Dok čekamo još informacija i prvi prikaz igre, to je kratki video trejler:

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

 

Categories: Boardgames, News

Tagged as: ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.