News

Dungeons & Dragons RPG sesija ušla u Ginisovu knjigu rekorda

U subotu igramo D&D. Koliko će nas biti?

Endru Ešbi ispred prodavnice We Geek Together iz Jute je uspeo da okupi igrače za svoju Dungeons & Dragons avanturu. Ah da, skupio ih je 1227. Ovom brojkom on je uspeo da se ubeleži u Ginisovu knjigu rekorda kao najveća Dungeons & Dragons sesija.

Photo: Cassidy Wixom, KSL.com

Pre nego što odgovorimo na goruća pitanja, poput, kako su svi seli za jedan sto? i ostalo, treba navesti da je prethodni rekord bio 500 igrača. Igrači su bili rasporedjeni na 200 stolova, sa po 7 igrača i na čelu svakog stola je bio GM. Igrala se avantura Dead Wars, te je svaki GM za svojim stolom bio zadužen za jedan deo bojišta na kojem su se igrači borili protiv Večne i njegove nemrtve armije. Više o Večni možete saznati u našem podkastu Prvoj rolaj pa onda misli epizoda 11.

U igri su bili i NPC moderatori. Larperi koji su bili obučeni u svoje karaktere i predstavljali su generale ove velike armije i išli su od stola do stola i povezivali akciju između istih svojim informacijama, rečima podrške i ratnim pokličima. Prilično kul, moramo reći.

Photo: Cassidy Wixom, KSL.com

Glavni GM Daks Levin je bio zadužen da poveže priče svih stolova u jednu epsku borbu koja prevazilazi maštu LOTR fanova o epskim borbama.  Na pola zabave, on se popeo na binu i objavio da je Večna probio zidine grada i traži da grad preda svoju boginju. Jasno vam je da je usledilo maksimalno ushićenje svih igrača i da je hala postala naelektrisana. Svako je za svojim stolom hteo da da maksimum i da doprinese borbi protiv zla. Kao i u pravoj bici, zar ne?

Mnogi GMovi tvrde da je 4 optimalan broj igrača za RPG sesiju. ali šta oni pa znaju….

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.