Boardgames

Novi Dixit u svetu Diznijevih likova

Dixit psihodelija stiže sa Diznijevim likovima. Da li su kočije ili bundeva?

Francuski izdavač Libellud je najavio da sprema novo Dixit izdanje koje će biti posvećeno Diznijevim likovima i temama. Naravno, tu se podrazumeva da će upasti i nadasve popularni likovi iz Pixar animiranih filmova.

Dixit Disney je društvena igra u kojoj je dominantno pričanje priče, interpretacija karata, mašta i nagađanja. Kao i u originalnom Dixitu, igrači će okretati seriju karata koje su, u njihovoj viziji, na neki način povezane sa enigmatičnom izjavom ili premisom. Na igračima je da pogode koja od otkrivenih karata  je ona prava. Igrač koji je pravilno povezao nečiju ludu ideju dobija poene.

Za vlasnike već postojećih Dixit izdanja naglašavamo da su karte koje dolaze u Dixit Disney kompatibilne sa svim dosadašnjim i budućim izdanjima Dixit Universe. Pravila su identična originalnoj igri tako da, u stvari, plaćamo 84 nove lepe Diznijeve karte.

Dixit je originalno objavljen 2008 godine. Dizajnirao ju je Žan-Luis Rubira. Vrlo brzo je stekla veliku popularnost u svetu i u regionu. Po navodima izdavača Dixit je do sada prodat u preko 10 miliona primeraka širom sveta. Uz popularnost su stigle i nagrade za ovaj moderni klasik. Pored francuske As d’Or nagrade 2009. godine i mnogih drugih nacionalnih nagrada, Dixit je ovenčan i večnom slavom Spiel des Jahres nagrade 2010. godine. Libellud je 2019. godine objavio Dixit (Refresh) izdanje sa novom tablom za poene i glasanje, dok je igra ostala nepromenjena.

Dixit Disney će svoju premijeru doživeti na jesen 2023. godine u Barnes and Noble knjižarama u Americi a zatim će se naći u slobodnoj prodaji širom sveta. Dok čekamo novo izdanje, Dixit (Refresh) je dostupan i na srpskom jeziku , kao i Stella: Dixit Universe. Obe igre možete ga naći u svim bolje snabdevenim prodavnicama društvenih igara u vašem gradu.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Categories: Boardgames, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.