Boardgames

Osveženi Dixit dostupan na srpskom jeziku sa svim dodacima

Slika je vrednija od hiljadu reči stoji u naslovu novog osveženog Dixit izdanja.

Domaći distributer CoolPlay nas je obradovao novim izdanjem poznate party igre Dixit. Nova edicija igre nosi naziv Dixit Refresh i jednako je zabavna. Originalna igra je izdata 2008. godine i tokom godina dobila je veliki broj ekspanzija i dodataka. Među mnogim nagradama koje su stigle na adresu izdavača izdvajamo i 2009 As d`Or Igra godine i 2010. godine prestižnu nagradu Spiel des Jahres. Do danas je prodato preko 7 miliona primeraka igre.

Korišćenje mašte, pričanje priče kroz jednu rečenicu  i ilustrovanje iste putem karata sa sjajnim ilustracijama se pokazalo kao dobitna formula za ovu igru koja je popularna širom sveta pa i u našoj zemlji. Ako dodamo da se igra uči za nekoliko minuta, spada u red igara koje su idealne za poklon nekome ko nije do sada iskusio čari modernih društvenih igara kao i ljubiteljima dobre zabave za stolom.

Dixit Refresh ima nove ilustracije na kutiji kao i nove dodatke. To je nova tabla za vođenje osvojenih poena na kojoj su podsetnici za bodovanje, kao i brojčanici za glasanje. U kutiji se nalaze 84 ilustrovane karte, 8 zečeva, 8 brojčanika, tabla i knjiga pravila. Ilustracija nikada dovoljno te se na domaćem tržištu mogu naći sve ekspanzije, po prvi put na srpskom jeziku, uključujući i Dixit Odyssey.

Pored ovih izdanja, saznali smo da je u planu i distribucija Dixit slagalica (od 500 do 1000 delova), kao i nove društvene igre Stella, a to nas sve očekuje na jesen ove godine.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.