Boardgames

Dixit prodat u 10 miliona primeraka

Dixit je jedna od zasluženo najpopularnijih društvenih igara na svetu, a sada je to ozvaničeno i novim simbolom na kutiji.

Naime, izdavač Libellud je nedavno objavio podatke o prodaji i da je Dixit prešao 10 milliona prodatih primeraka. Poslednji put kada je kutija ove party igre menjana, na njoj je bila oznaka za 7 miliona prodatih primeraka. To izdanje, koje se vodi i kao Dixit Refresh, dostupno je i na našem tržištu zajedno sa svim ekspanzijama.

Objavljena 2008. godine, Dixit je igra koja je gotovo trenutno postala planetarni hit. Uostalom, svi volimo igre asocijacija, a igra koja to kombinuje sa fantastično ilustrovanim kartama je bila pun pogodak za Libellud. Tokom godina videli smo nova izdanja igre, poput Dixit Odyssey, kao i veliki broj proširenja koja su sadržala dodatne karte. Drvene zeke, odnosno pioni kojima beležite bodove, su takođe postale prepoznatljivi simbol igre, a slične mehanike videli smo u nekoliko novijih igara poput horor igre Mysterium i Detective Club.

Krajem 2021. godine objavljena je igra Stella: Dixit Universe, koja se krajem ove godine očekuje u izdanju na srpskom jeziku.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Categories: Boardgames, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.