Games

UBOOT postaje video igra

Veliki, komplikovani, spektakularni U-BOOT ćemo uskoro zaigrati u digitalnom formatu. Dobro, digitalnijem nego što je već bio.

Jedna od najneobičnijih društvenih igara koja se našla na stolu Pitchwise redakcije, UBOOT iz Phalanx Games, dobiće zvanično digitalno izdanje zahvaljujući izdavaču G11 i razvojnom studiju Out of the Ordinary. Već se pojavila i Steam stranica sa naznakom da se igra može očekivati u prodaji “uskoro”, kad god to bilo, a nadamo se tokom ove godine.

UBOOT je bila vrlo specifična igra jer je pred vas postavila jako težak zadatak upravljanja čitavom podmornicom, posadom iste (u dve smene!) i zadacima u kojima ste potapali brodove. Specifičnost igre je bila da je mogla da se igra u potpuno realnom vremenu, sa potpunom simulacijom čitavih sistema, a sve predstavljeno trodimenzionalnom podmornicom kao tablom za igru i brojnim dokumentima, listama, šemama i drangulijama. Spektakl na stolu, najblaže rečeno i igra koja definitivno nije bila za svakoga. Pored toga imala je i aplikaciju kojom se većina stvari upravljala, pa je nekako logično da se sve prenese na ekrane naših računara.

Mi je se sećamo kao igre koja je bila toliko teška da se svaki pogodak torpedom slavio kao rođendan.

Takvo iskustvo će prenositi i video igra, mada naravno nedostaje taj element taktilnost i oduševljavanje društva kada im pokažete čitavu podmornicu na stolu. Nedostajaće i multiplayer, jer će ovo biti isključivo igra za jednog hrabrog kapetana podmornice koji će morati da svim sistemima upravlja sam, potezno ili u realnom vremenu. Komično, postoji i igra UBOAT, pa će biti zanimljivo ispratiti konfuziju kada se obe igre nađu u prodaji na Steamu.

Dok čekamo još vesti, pogledajte najavu za digitalno izdanje UBOOT društvene igre:

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Categories: Games, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.