Boardgames

Kosmos najavio dva nova naslova za avanturiste i građevinare

Kosmos nam sprema dva nova naslova u prvoj polovini nove godine – The Lord of the Rings: Adventure to Mount Doom i My City Roll & Build.

My City Roll & Build

Prvi naslov pripada tematskom nizu igara My City, koja je 2020. godine bila nominovana za prestižnu nagradu Spiel des Jahres. My City Roll & Build je, kao i prethodni naslov, dizajnirao Rajner Knicija. U ovoj igri, kao što možete pretpostaviti, ćemo bacati kockice da bismo odredili koje građevine ucrtavamo na svoj talon.

Igra se sastoji od 12 epizoda (4 poglavlja po 3 epizode) i svaka od njih će donositi nove izazove za građevinare. U početku ćemo se baviti razvijanjem grada i okolnog zemljišta. A zatim, kada pronađemo zlato, moramo taj isti grad zaštititi od bandita. My City Roll & Build je igra za 1 do 6 igrača i traje oko 30 minuta a u prodaji će se naći krajem januara, početkom februara.

My City Roll & Build drustvena igra

My City Roll & Build (Slika: @the_boardgame_connaisseur)

The Lord of the Rings: Adventure to Mount Doom

The Lord of the Rings: Adventure to Mount Doom je porodična narativna kooperativna igra u kojoj će se igrači sa Frodom (ili bez njega) uputiti na izvršenje najvažnijeg zadatka u istoriji Srednje Zemlje – topljenje onog pravog i jedinog Prstena u užarenom grotlu planine. Svi preuzimaju po jednu ulogu iz družine prstenova i pomeraju ih preko pejzaža Srednje Zemlje koji su predstavljeni na tabli.

Kao što se i očekuje, ta mesta su dobro poznata i prate Tolkinovo pisanije. Kretanje je određeno putem obojene kockice. Brojevi označavaju koliko polja se član družine kreće, dok crna stranica kockice aktivira događaj koji se nalazi u špilu karata sa dogodovštinama i opasnostima. Ako igrači stignu do planine mogu se pohvaliti da su pobedili. Ovo je igra za 1 do 4 igrača i traje oko 50 minuta, a u prodavnice stiže kasnije ove godine.

The Lord of the Rings: Adventure to Mount Doom drustvena igra

The Lord of the Rings: Adventure to Mount Doom

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.