Boardgames

Baš vi možete kreirati sledeću porodičnu igru za Ravensburger

Izdavač Ravensburger u saradnji sa crowdfunding platformom Gamefound je u potrazi za sledećom, onom pravom, velikom porodičnom igrom.

Poznati izdavač koji stoji iza naslova The Castles of Burgundy, Puerto Rico i mnogih drugih, je otvorio konkurs za sve dizajnere društvenih igara. Od 15. novembra na sajtu ovog izdavača je moguće prijaviti sveže ideje za društvene igre. Ravensburger konkretno traži porodične igre za 7+ godina i da maksimalno vreme igranja jedne partije nije više od 60 minuta.

Ako se izdavaču svidi dizajn od vas će tražiti da pošaljete i prototip. Nakon toga sudije će izabrati 3 najbolja naslova. Finalisti će zatim dobiti kampanje na GameFound platformi sa ciljem od 30 000 evra.  Kampanja sa najviše bekera (finansijera) će dobiti ugovor za izdavanje igre od Ravensburgera, sa minimumom od 10 000 odštampanih kopija igre i 10% plaćenih tantijema na ukupnu prodaju.

Sigurni smo da u Srbiji ima odličnih dizajnera društvenih igara koji su do sada objavili igre kao i onih koji ne znaju koji je pravi put do izdavača. Obe grupe kreativaca ohrabrujemo da se prijave na ovaj konkurs. Konkurs je otvoren od 15. novembra i prijave se primaju do 27. decembra. Nakon toga, 23. januara će biti najavljeni učesnici drugog kruga konkursa. Za više detalja o samom konkursu, zahtevima za društvenu igru koja se traži kao i o važnim datumima koji su pred vama tokom konkursa, moćete pronaći na Ravensburgerovom sajtu.

Vreme je da te prototipe izvadite iz fioke i prezentujete nemačkom izdavaču sledeću najbolju porodičnu igru!

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Categories: Boardgames, Industry, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.