News

Stiže nam The Walking Dead RPG

Kraj serije ne znači i da je kraj zabave u svetu živih mrtvaca.

Free League Publishing, AMC Networks i Genuine Entertainment su najavili da spremaju The Walking Dead Universe Roleplaying Game.  Da skratimo, Walking Dead RPG, će se, kao i sva izdanja švedskog RPG izdavača, naći na Kickstarter platformi i to u proleće 2023. godine. U prodavnice će stići iste godine na jesen.

The Walking Dead serija, rađena po Image Comics stripu, se završila 30. novembra 2023. godine. Odmah nakon završetka, dok je još interesovanje vruće, Free League Publishing je najavio da će raditi seriju proizvoda baziranih na ovom svetu.  Projekat će voditi suosnivač ove firme, Tomas Harenstam i Nils Karlen.

The Walking Dead RPG će pokretati nova verzija Year Zero Engine sistema. Ovaj sistem se pokazao jako elegantnim i pitkim i pokreće naslove poput Alien RPG, Tales from the Loop i najsvežije Blade Runner RPG (uskoro stiže recenzija!). Kako kreatori navode, svaka sesija je zamišljena da odiše horror survival osećaj iz epizoda popularne zombi serije. U njoj igrači uče kako da prežive i napreduju u postapokaliptičnom pičvajzu .

Nakon toliko duštvenih igara koje obrađuju zombi teme na sve moguće načine, vreme je i da preuzmemo uloge preživelih. Poznajući rad Free League Publishing, mislimo da to neće biti nimalo loše zombi iskustvo.

Koje su vaše omiljene zombi društvene ili RPG igre? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.