Boardgames

Nova CMON igra Cthulhu: Death May Die dolazi sa pravim džinovskim Ktuluom

Cthulhu Death May Die

Cthulhu Death May Die

Dvojica trenutno najtraženijih dizajnera, Rob Davio (Pandemic Legacy) i Erik M. Lang (Rising Sun) su udružili snage u novom CMON projektu. Proizvod je kooperativna igra Cthulhu: Death May Die koja se očekuje 2020. godine.

Kako to uglavnom biva u kooperativnim igrama sa Lavkraftovskom horor tematikom, igrači zajedno rade na tome da sabotiraju i onemoguće napore kultova koji svim silama pokušavaju da dozovu Elder Ones u naš svet. Naravno svi će da polude i tako ludi će da se i dalje bore. Negativci i monstrumi su kontrolisani od strane “veštačke inteligencije” koju pokreće špil karata (sjajan izum!) a ne zaseban igrač sa kojim niko inače ne voli da igra. Igra ima 6 epizoda koje u kombinaciji sa nekim Elder One monstrumom kreira scenario.

Cthulhu Death May Die

Cthulhu Death May Die

CMON je kao i obično, sa ovim naslovom izašao na Kickstarter i za 14 minuta skupio traženih 200.000 dolara. Dokaz da narod voli besmislene “dudes on the table” naslove sa lepim minijaturama je i to da je 12 sati nakon početka kampanje skupljeno 1.5 miliona dolara od 8.600 bekera. A ostalo je još 14 dana. Vrlo je moguće da će se ova igra ugurati u Top 10 najskupljih Kickstarter projekata.

Zanimljivost ove kampanje je da sem regularnog finansiranja od 100 dolara postoji i paket od 250 dolara koji vam donosi ogromnu figuru Ktulua. Ovaj paket preporučujemo svima onima koji imaju baštu, jer je dobri Ktulu odlična zamena za babinog baštenskog trola i ako nemate video nadzor, sjajan u odbijanju potencijalnih lopova.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.