Boardgames

Diana Jones Award 2018 – objavljena lista nominacija

Diana Jones Awards

Organizacija u pozadini Diana Jones Awards je objavila listu nominovanih za 2018. godinu.

Ova, po nekima “Nobelova nagrada” u industriji društvenih igara, se dodeljuje od 2001. godine a trofej je kreiran od strane britanskog izdavača TSR Hobbies u kasnim osamdesetim godinama prošlog veka. Ime je dobila po spaljenim ostacima poslednjeg primerka loše prihvaćene Indiana Jones RPG koja je naknadno smeštena u providnu četvorostranu piramidu.

Za nominovane igre i persone glasa tajni panel sudija koji se sastoji od uticajnih eksperata iz ove industrije. Među onima koji su obznanili svoje mesto u ovom skupu sudija su osnivač Wizards of the Coast, Piter Adkison, ilustrator Munchkin igara, Džon Kovalic, RPG autor Mat Forbek i dizajner i izdavač Džejms Valis.

Nominovani su:

  • Charterstone (Džejmi Stegmajer) – legacy društvena igra koja jednom kada se odigra vlasniku ostavlja personalizovanu verziju table koja može zatim da se redovno igra.
  • Harlem Unbound (Kris Spivej) – RPG dodatak koji donosi Harlem iz 20tih godina prošlog veka u Ktulu univerzum. Muzika, moda, avanture, skrivene strahote i rasne nesuglasice su kompatibilne sa Call of Cthulhu i Trail of Cthulhu RPGovima.
  • 200 Word RPG Challenge – konkurs koji je nastao spontano i postigao veliki uspeh. Četvrtu godinu zaredom on inspiriše stotine ljudi da kreiraju RPGove u ne više od 200 reči. Ovaj konkurs organizuju Dejvid Širduan i Maršal Miler. Ove godine priloženo je preko 800 igara.
  • Analog Game Studies – žurnal koji ažuriraju Aron Tramel, Evan Torner, Šeli Džons i Ema Lei Valdron. AGS je izvrstan uvid za akademske i popularne studije analognih igara.
  • Actual Play – video strimovanje RPG sesija kao što rade Critical Role ili The Adventure Zone. Ovaj video materijal na zabavan način popularizuje RPGove i približava ga potpuno novoj publici.

Više o nominovanim možete pročitati na oficijelnoj Diana Jones Award strani. Pobednik će biti poznat pred početak GenCon sajma, 1. avgusta.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.