Card Games

Okupite ekipu jer ovog vikenda putujemo u Zendikar

Zendikar Rising proizvodi

Zendikar Rising proizvodi

 

Karte smo videli, priču smo pročitali, Teferija smo ispratili, vreme je da se igramo u Zendikaru.

Jesenja rotacija i nova esport sezona počinje ovog vikenda dolaskom novog Magic: The Gathering seta karata pod imenom Zendikar Rising. Ovo je 85. set karata za popularnu kartičnu igru i igrače će odvesti u svet Zendikar. Ovog puta bez Edrazija.

Od mehanika u novom setu vraćaju nam se Landfall i Kicker mehanike a po prvi put na scenu stiže Party mehanika. Inspirisana RPG igrama (što nije ni čudo jer stiže i D&D MTG set karata), karte sa ovom oznakom će imati skalabilnu redukciju u ceni odigravanja koja zavisi od toga da li je neko od ostatka ekipe prisutan na stolu. Party se sastoji od jedne Cleric, Rogue, Warrior i Wizard karte.

Karte sa Party mehanikom

Karte sa Party mehanikom

U mikrokosmos mane i Land karata stižu dvostrane modalne Land karte. Ove karte sa prednje strane predstavljaju magiju a sa zadnje strane predstavljaju zemlju. Karte imaju zanimljivu interakciju sa ostalim pravilima jer se računaju kao magija dok nisu u igri, imaju svoju cenu i mogu biti izbačene pomoću karata poput Thought Erasure, što je nemoguće sa drugim tipovima zemalja.

Double-Sided Modal Lands

Double-Sided Modal Lands

Zendikar Rising će od danas biti dostupan igračima Magic: The Gathering Arena. Predstojeći vikend  od 18. septembra će biti prerelease vikend te ćete novi set moći da probate u vašem omiljenom klubu društvenih igara. Zvaničan izlazak seta je 25. septembra.

Koje su vam omiljene karte iz Zendikar Rising seta? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.