Boardgames

Z-Man Games najavio Mists Over Carcassonne

Z-Man Games je najavio da će uskoro pasti izmaglica na igru Carcassonne i doneti novi mod igranja.
Carcassonne je već dugo, takoreći od svog objavljivanja 2000. godine, jedna od najpopularnijih i najprepoznatljivijih društvenih igara. Ona je u top 50 porodičnih igara na BGG sajtu kao i u top 200 listi. Tokom godina pridodato je mnoštvo ekspanzija, dodataka svih vrsta kao i spinof igara.  Sa razlogom sumnjičavo gledate u Mists Over Carcassonne i pitate se sta to može novo da se izmisli za ovu igru.

Mists Over Carcassonne

Mists Over Carcassonne

Kooperativno igranje. To je to! Do sada neiskorišćena forma igranja u Carcassonne. I stvarno, pogledali smo sve ekspanzije i videli smo da ovakvog igranja nije bilo do sada. Igrači će zajedno rešavati zadatke raspoređene kroz 6 nivoa težine tako što će spuštati pločice u svakom krugu i postavljati miplove da bi zaradili poene. Tokom igre na tabli će se pojavljivati nemirni duhovi koje će igrači morati da smire. Igrači moraju svoje zadatke ispuniti u vremenskom roku i sa određenim brojem poena. Ako duhovi preplave tablu i onemoguće igrače da vuku nove pločice pre no što su ispunili zadatke, izgubili smo partiju.

Mists Over Carcassonne je igra za 1 do 5 igrača i traje oko 35 minuta. U prodaji se pojavila pre nekoliko dana i uskoro je očekujemo u domaćim prodavnicama.

Carcassonne je postala moderni klasik, to jest igra koja se lako uči i pruža veliku dubinu zabave i predstavlja dobru osnovu svake nove ili već postojeće kolekcije. Svake godine se, izuzev tokom pandemije, se održava svetski šampionat u ovoj igri koji ima i srpske predstavnike.  Ako je niste probali do sada, možete to učiniti i digitalno na Andorid ili Steam platformi.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.