Boardgames

Libertalia se vraća u Stonemaier Games izdanju

Jedna od najboljih igara o gusarima, Libertalia, poslednjih nekoliko godina je potpuno nedostupna za kupovinu. Džejmi Stegmajer i njegov Stonemaier Games će ispraviti ovu veliku grešku.

Osim što je dobio prava na igru Libertalia, Stonemaier Games će igru u novom izdanju i proširiti, dok je za dizajn ponovo zadužen autor originalne igre Paulo Mori. Igra će se zvati Libertalia: Winds of Galecrest, a tematski se sa starog dobrog gusarenja i saptilanja drvene noge seli u oblake. Naime, vi ćete biti nebeski pirati koji sa svojim posadama idu na avanture i, kao i u originalnoj igri, moraju da podele plen. To ćete raditi odigravanjem karata posade, kojih ovoga puta ima 40 umesto trideset.

Novine ne prestaju tu. Sistem reputacije će služiti da se reše nerešeni rezulati, a najavljena je i varijanta za jednog igrača koju je izdavač nazvao “robusnom”. S obzirom na kvalitet autome u Wingspan i Tapisery, nemamo sumnje da će i nova Libertalia biti zabavna za solo igrače. Igra je dobila i novu fasadu, što se neće svideti baš svakome. Boje su vedrije, ivice oštrije i sve ima više prizvuk fantastike umesto tipične gusarske prljavštine. Doduše, umesto kartonskih novčića u kutiji vas očekuju akrilni poput onih iz društvene igre Azul, tako da je produkcija i dalje u rangu ostalih Stonemaier izdanja.

Pretprodaja igre počinje u martu, a očekuje se na leto u prodavnicama širom sveta. Stonemaier Games je prošle godine zabeležio rekordnu zaradu i, po svemu najavljenom za predstojeći period, čini se da se izdavaču smeši još jedna uspešna godina.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.