Industry

Rekordna zarada za Stonemaier Games tokom pandemije

Za mnoge je 2020. godina označila stezanje kaiša i ozbiljne promene poslovnih planova. Nekima, ipak, označila je najbolju fiskalnu godinu do sada.

Džejmi Stegmajer, osnivač i generalni direktor Stonemaier Games, objavio je godišnji finansijski izveštaj svoje kompanije u kome je poslovnim partnerima otkrio da je protekla godina bila više nego povoljna za izdavača. Naime, Stonemaier Games je zabeležio da se porast profita nastavio i u 2020. godini, uprkos logističkim problemima koje je Covid-19 doneo industriji društvenih igara. Zabaležena zarada kompanije iznosi 17,9 miliona dolara što je čak 40% više u odnosu na zaradu iz 2019. godine koja je već bila za 33% viša od one iz prethodne godine.

Najuspešniji proizvod 2020. godine za Stonemaier je, bez premca, bila društvena igra Wingspan, prodata u impresivnih 447 hiljada primeraka. Odmah iza nje je sada već klasik Scythe sa gotovo 74 hiljade prodatih primeraka, za kojim kaska Pendulum sa 35 hiljada prodatih primeraka. Veliki udeo u zaradi imale su ekspanzije popularnih igara, kao i prateći proizvodi poput podloga za igru i proširene knjige pravila za Scythe. Izdavač je takođe uspeo da proširi distributivnu mrežu direktnom prodajom svojih igara iz fabrika ka manjim prodavnicama. Međutim, kompanija se bavila i humanitarnim radom i izdvojila preko 80 hiljada dolara u humanitarne svrhe i pomoć borbi protiv koronavirus pandemije.

Što se 2021. godine tiče, iz Stonemaier Games nas očekuje društvena igra Red Rising i ekspanzije za Between Two Cities i Tapestry. Takođe, ovog leta dolazi Wingspan na srpskom jeziku, a o specifičnosti ovog lokalizovanog izdanja pričaćemo uskoro u specijalnom prilogu koji vam pripremamo.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Categories: Industry, News

Tagged as: ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.