News

Dark Souls postaje i stoni RPG

Steamforged Games nastavlja saradnju sa jakim imenima. Ovog puta to je Dark Souls: The Roleplaying Game.

Stona RPG igra bazirana na Dark Souls video igri je oficijelni proizvod licenciran i proizveden u saradnji sa FromSoftware i Bandai Namco, koji su razvili i izdali ovu video igru.

Steamforged Games se nije nešto otvorio sa informacijama vezanim za ovaj RPG naslov. Ono što znamo je da su njihove prethodne RPG igre kompatibilne sa Dungeons & Dragons 5e sistemom. Kako fanovi i mediji spekulišu, vrlo je moguće i korišćenje nekog potpuno drugog sistema jer su atmosfera i temo igre potpuno drugačiji. Podsetićemo vas da je na redditu osvanula konverzija sveta iz Dark Souls video igara u Dungeons & Dragons 5e svet i da je to, kako smo pisali, jako dobro urađeno.

Dark Souls je poznata “teška” video igra koja ima veliki broj obožavalaca. Sa tri dela i nekoliko proširenja stvorila je jedan čitav novi žanr u video igrama – “soulslike”. Prostrani nivoi, komplikovani svet, nemilosrdna borba,  greške koje se skupo plaćaju i nagrade koje su duplo slađe su pokupile milione fanova širom sveta.

Kickstarter kampanja za ovaj projekat je više nego izvesna. Sudeći po prethodnim kampanjama, konkretno Dark Souls: The Board Game, koji je sakupio 5.4 miliona dolara 2016. godine, ni ovaj naslov neće proći bez miliončeta. A tu su bile i kampanje za Resident Evil, Horizon Zero Dawn i Monster Hunter: World društvene igre.

Ostaje nam da sačekamo ovo izdanje i ponadamo se da nećemo tako često ginuti kao u video igri.

Koje se nove RPG knjige vama sviđaju? Da li ste probali neku od pomenutih igara? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.