Boardgames

Ričard Garfild rola pa onda misli u Dungeons, Dice & Danger

Proslavljeni dizajner se baca na neke druge mehanike u svojoj novoj igri.

Ravensburger NA će objaviti novu igru Ričarda Garfilda, pod imenom Dungeons, Dice & Danger.  U ovoj igri jasnog naslova, igrači moraju da pronađu pravi put kroz lavirint. Put, sem što treba da je pravi i da vodi nekuda, mora biti i vrlo efikasan.

Dok rolate kockice, pa onda mislite, prolazićete kroz četiri sveta: Iznervirane Životinje, Prkosni Dinosaurusi, Zbunjene Piramide i Nespretni Kultisti. Dok vi tako tražite pravi put, ova ekipa će vam pomagati sa kovčezima koji će biti puni specijalnih veština i moći koje će vam pomoći na vašem trnovitom putu. DD&D ima skalabilne nivoe težine kao i mod za solo igranje.

Ričard Garfild, matematičar po struci,  je možda najpoznatiji kao kreator Magic: The Gathering kartične igre koja je objavljena 1993. godine. Ona je popularna  i dan danas i veliki je multimilionski biznis. U 2019. godini izabrana je za National Toy Hall of Fame i tako postala besmrtna.  Popularni dizajner potpisao je i King of Tokyo , Keyforge, Half Truth i mnoge druge (ne)uspešne naslove (khm, Artifact).

Dungeons, Dice & Danger je igra za 1-4 igrača i traje oko 45 minuta. U prodaji će se naći u martu 2022. godine.  Igra je potpisana pod Alea etiketom, koja pripada Ravensburgeru, pod kojom se izdaju manja izdanja.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.