Boardgames

Posle 13 godina, kreator Magic The Gathering objavljuje svoju party igru

A u najčudnijim vestima ovog meseca – tvorac Magic The Gathering napravio je kviz na tabli.

Otac najdugovečnije kartične igre, Ričard Garfild, udružio je snage sa Kenom Dženingsom, jednim od najtrofejnijih igrača TV kviza Jeopardy (nešto kao naša Slagalica, samo sa pogađanjem slova) i razvio party igru koja će vam postavljati mnogo pitanja. Štaviše, na igri se radilo čak 13 godina!

Društvena igra koju su razvili je Half Truth. Kako Garfild i Dženings objašnjavaju, u pitanju je tzv. “trivia game” (igra sa pitanjima) koja rešava probleme ovog žanra – dosađivanje igrača dok čekaju na svoj potez, neinteresantna pitanja i, još bitnije, relevantnost odgovora. Dizajneri tako navode da će pitanja i odgovori izazivati i smeh i ozbiljno iznenađenje za stolom, jer će se zasnivati na nekim zaista neobičnim i iznenađujućim činjenicama. Ukratko, neće se dešavati da jedan pametnjaković za stolom stalno lupa zujalicu i pokupi sve poene.

Igru su odlučili da finansiraju putem Kickstartera, uz saradnju sada već nezaobilaznog Iana O’Tula koji je uradio grafički dizajn i ilustracije. Originalni naziv je bio Inconceivable!, a igrači će odgovarati na pitanja sa 6 odgovora od kojih su 3 tačna a 3 netačna (zato i novi naziv). Kvaka je što možete dati više od jednog odgovora, čak se i kladiti na to, što će vam onda povećati osvojene poene. S obzirom da se dobija čak 500, čak ni učenje odgovora neće biti baš lako.

Half Truth je trenutno na Kickstarteru, a ostalo je još tri nedelje da podržite projekat ukoliko ga želite pre svih u svojoj kolekciji.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.