News

Preminuo Rick Loomis, osnivač GAMA i pionir RPG industrije

Napustio nas je još jedan velikan hobi industrije.

Rik Lumis, pionir u stonim RPG i kartičnim igrama, igranju putem pošte i solo igračkim knjigama umro je u 72. godini. Vojni veteran iz Skotsdejla, Arizona je poznat po ratnoj igri Nuclear Destruction, je osnivač i bivši predsednik Game Manufacturers Association (GAMA) i osnivač izdavačke kuće Flying Buffalo.

Nuclear Destruction je startovao 1970. godine a Lumis je vodio igru uz pomoć kompjutera dok je jos bio u vojsci. Ovo je prvi primer igranja putem pošte i kordinisanja većeg broja igrača ovim putem. Posle napuštanja vojske on je osnovao Flying Buffalo i kupio kompjuter da bi mogao da nastavi da vodi ove igre.

Rick Loomis (PHOTO: Deluxe Tunnels & Trolls Team (@DeluxeTnT))

Rick Loomis (PHOTO: Deluxe Tunnels & Trolls Team (@DeluxeTnT))

Flying Buffalo je izdao Ken St. Andreov Tunnels & Trolls RPG 1975. godine, koji je postao jako popularan u igračkim krugovima. Ova igra je doživela i Deluks izdanje koje je finansirano putem Kickstarter kampanje 2015. godine.

Nuclear Escalation kartična igra je postala popularna kada su političari iz Velike Britanije vršile pritisak na vladu da zabrane igračke i igre koje sadrže ratnu tematiku. Pored ovih naslova Lumis je dizajnirao stratešku i diplomatsku igru koja se igra putem mejla, Starweb i inovativne Tunnels & Trolls solo igračke knjige.

Zatvaranjem originalnog Dungeons & Dragons izdavača, TSRa 1997. godine, Flying Buffalo je postao najstariji izdavač stonih papir-i-olovka RPGova.

 

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.