News

Nove RPG igre 27.08.2019: Ponovno uzdizanje Eberrona

Avgust mesec je rezervisan za veliki broj RPG premijera. Zato vam za poslednje izdanje vesti u ovom mesecu ponovo donosimo nove RPG igre. Pročitajte novosti o Eberron: Rising from the Last War, Path of Waves i Sins of Regret za Legend of the Five Rings i novim avanturama, Strange Adventures! Volume Two, za Kids on Bikes.

Nove RPG igre: Eberron: Rising from the Last War

Eberron: Rising from the Last War

Wizards of the Coast samo što nije objavio Eberron: Rising from the Last War. Ovo izdanje od 320 strana detaljno predstavlja stimpank svet koji je igračima poznat iz ranijih izdanja Dungeons & Dragons RPGa. Ovaj svet je u prošlosti zagolicao maštu igrača sa svojim vozovima koji rade na munje, vazdušnim brodovima, magičnim uličnim lampama i manufakturom humanoida koji žive zajedno sa vilenjacima i ljudima.

Eberron: Rising from the Last War donosi sve što je već objavljeno u The Wayfinder’s Guide to Eberron knjizi. Novitet je artificer klasa, koja predstavlja fuziju tehnologije i magije. Ovo je prva nova klasa još od objavljivanje Player’s Handbook pre pet godina. Tu je i 4 nove rase, 12 magičnih zmajskih tetovaža i novi element pri kreiranju karaktera, grupni patron. Naravno, tu su i informacije o Khorvaire kontinentu, informacije o gradu Sharn, mape vozova i industrijskih oblasti i radionica, ideje za avanture i sve ostale informacije koje su potrebne za kreiranje kampanje smeštene u eru nakon Poslednjeg Rata. Po izlasku ovaj svet će biti ispraćen sa 20 epizoda D&D Adventurers League, pod imenom The Oracle of War, koja će otkriti igračima neverovatno blago koje traže sve interesne grupe u Khorvaireu.

Knjiga će se u prodavnicama pojaviti 19. novembra i imaće dve varijante korica.

Nove RPG igre: Legend of 5 Rings: Path of Waves, Sins of Regret

Legend of 5 Rings: Path of Waves, Sins of Regret

Fantasy Flight Games je najavio novi suplement i avanturu za njihov orijentalni RPG Legend of the Five Rings. Path of Waves je suplement od 256 strana koji je fokusiran na ronine, seljane i strance, omogućavajući igračima da istražuju ove uloge van dvorova Smaragdne Imperije. Uključeno je i 20 pitanja za kreiranje ovakvih karaktera. Avantura Sins of Regret je povezana sa gorepomenutim izdanjem ali može biti integrisana i u vašu standardnu tekuću kampanju. U njemu ćemo osetiti borbu za preživaljavanje jednog sela koje je zahvatila nedaća zbog disbalansa elemenata. Izdavač je četvrti kvartal 2019. godine označio kao okvirno vreme izlaska ovih knjiga.

Nove RPG igre: Strange Adventures! Volume Two

Strange Adventures! Volume Two

Renegade Game Studios i Hunters Entertainment će uskoro objaviti Strange Adventures! Volume Two za njihovi nagrađivani i popularni RPG, Kids on Bikes. Ova knjiga je dodatak koji donosi nove ideje za avanture, vodilje i crtice za priče koje se dešavaju u svetu opisanom u osnovnoj knjizi “Dečurlija na bicikletama”. U knjizi od 80 strana se nalaze i 17 novih gradova i 3 nove avanture koje možete dodati u vašu kampanju. Nove avanture su potpisali Rob Davio, Klio Jun-Su Davis, Sara Dumbringer i Džonaja Kemper. Strange Adventures! Volume Two će stići u prodavnice odmah nakon premijere na Essen Spiel 2019 sajmu u oktobru.

Koje se vama nove RPG igre najvše sviđaju? Želimo da čujemo vaš izbor te nam ostavite komentar!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.