Boardgames

Dark Souls kao Dungeons & Dragons svet

Svedoci smo raznih konverzija FromSofwareovog fantazijskog megahita Dark Souls u društvene i kartične igre. Najpoznatija od njih je Steamforged Games Kickstarterovana igra Dark Souls: The Board Game. Neverovatno je da je put ka klasičnoj “papir i olovka” Dungeons & Dragons RPG adaptaciji ovog naslova ostao neistražen.

Uzevši u obzir koliko se svet iz Dark Souls video igara oslanja na svoju fantazijsku istoriju, priče, glasine i legende, prosto je neverovatno da je bilo toliko dugo potrebno da se iskombinuju svet Dark Souls trilogije i mehanike Dungeons & Dragons RPG sistema. Reddit korisnik SnicklefritzSkad se potrudio i uspeo da iskombinuje ova dva entiteta i da detalje podeli sa svetom u svom reddit postu.

Image Credit: SnicklefritzSkad

Image Credit: SnicklefritzSkad

SnicklefritzSkadova kampanja predstavlja nezvaničan pseudo-nastavak originalne trilogije i smeštena je mnogo godina posle iste. “Preko milion godina posle dešavanja u Dark Souls 3 (isključujući finalnog bosa iz drugog DLCa koji se dešava okvirno u istom periodu), ceo svet je osvojen od strane imperatora pod imenom The Lictor koji prikuplja snagu iz soapstonova i pomoću njih putuje u druge svetove koje zatim osvaja.”objašnjava SnicklefritzSkad. Pošto je osvojio sve što se moglo osvojiti, upalio je plamen za koji je garantovao svojim podanicima da će goreti večno. Ali plamenu nije suđeno da toliko gori bez ciklusa tame koji bi ga pročistio. Pepeo je počeo da pada sa neba, a sa njim i tamni znak koji se manifestovao na nemrtvima i motivisao ih da spasu svet kao i nebrojeno puta do tada.

Zanimljivo zvuči. Još zanimljivije su i modifikacije koje je kreator ove kampanje izvršio u D&D RPG mehanici da bi ceo osećaj tokom igranja bio više…dark soulovski. Zlato i XP poeni su spojeni u jednu valutu – duše. Odmaranje kod lomače resetuje sve protivnike sem NPC karaktera i bosova (PROKLETSTVO!) i smatra se dugačkim odmorom te se resetuju i sve dnevne akcije, moći i vradžbine igrača. Sjajan dodatak je i da će svaki predmet u kampanji imati i propratni opis koji će davati sitne informacije o svetu i njegovoj istoriji. Igrači koji “sklope veliku sliku” iz tih pričica će biti u mogućnosti da saznaju više informacija u protivnicima, bosovima i njihovim slabostima kao i o skrivenom blagu.

Divimo se uloženom trudu ka stonom oživljavanju Dark Souls sveta. Samo videćemo da li će igrači želeti da ubijaju istih 15 zombija iznova u dalekoj budućnosti Lordrana.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.