Boardgames

Nove društvene igre 19.04.2021: Blaga, zmajevi i avanture

Vreme kaže da će uskoro Nova godina a kalendar kaže da smo uveliko u proleću. Kako god, Pitchwise kalendar kaže da je svaki mesec za igranje dobrih društvenih igara. Ove nedelje vam prikazujemo nekoliko naslova koji su već stigli u prodavnice ili se uskoro očekuju. Tu su kockasti monstrumi iz Blue Orange Games, ekspanzija za Katan, novo poglavlje u Chronicles of Crime The Millenium Series, Glass Road, Riftforce i A Little Wordy. Uživajte!

Glass Road

Glass Road

Glass Road

Jednu od klasičnih igara Uve Rozenberga ćemo uskoro imati prilike ponovo da igramo i to u izdanju Capstone Games. Izdavač je najavio da preuzima distribuciju Glass Road, igre u kojoj smo bili ulogama prvih proizvođača stakla u Nemačkoj. Ovo nije novo izdanje igre, te je jedina razlika od starog to što ćete u kutiji naći sve nekadašnje promotivne komponente – harlekin kartu i 5 dodatnih građevina. Pretprodaja počinje 27. aprila, a da li je ovo igra za vas saznajte u našoj Glass Road recenziji.

A Little Wordy

A Little Wordy

A Little Wordy

Posle Exploding Kittens, istoimeni izdavač je spremio jednu mirniju i ne-eksplodirajuću igru A Little Wordy. U pitanju je društvena igra za dvoje, mozgalica u kojoj ćete sastavjati tajnu reč i istovremeno pokušavati da pogodite šta je vaš protivnik napisao. Kvaka je u slovima koja dobijate, jer uvek znate sva slova koja je drugi igrač imao, ali ne i kako ih je iskoristio, za šta koristite kartice sa tragovima. Pobeđuje onaj koji u najmanje koraka otkrije tajnu reč. Igra se trenutno može naručiti samo sa sajta izdavača, a nadamo se da će kao i pomenuti mačići dobiti lokalizovano izdanje.

Catan: Treasures, Dragons & Adventures

Catan: Treasures, Dragons & Adventures

Catan: Treasures, Dragons & Adventures

Asmodee je objavio omiljenu ekspanziju fanova Katana , koja je do sada bila dostupna samo u digitalnoj formi. Catan Treasures, Dragons & Adventures je sastavljen od 6 scenarija za hardkor Katan fanove koji žele da modifikuju postojeće ili da izmisle nove mape i scenarije. Za konzumiranje ovog dodatka biće vam potreban, jelte, Catan, kao i 2 ekspanzije – Seafarers i Cities & Knights. Ovaj dodatak će se uskoro naći u prodavnicama.

Riftforce

Riftforce

Riftforce

Još jedna društvena igra za dva igrača će se ovog meseca naći u rukama igrača, doduše prvo publike koja je podržala Kickstarter kampanju. Riftforce je kartična igra inspirisana MOBA video igrama. Birate četiri od deset gildi i, uz pomoć elementalnih stvorenja, sastavljate špil kojim ćete crpeti naslovnu magiju, zauzimati protivničke riftove i, konačno, pobediti osvajanjem baze. Riftforce je nedavno stigao i u Pitchwise redakciju, tako da ćete uskoro moći da saznate i naše utiske o igri pre nego što bude dostupna u prodavnicama početkom maja.

Block Ness

Block Ness

Block Ness

Novi naslov Blue Orange Games nas uči o kockastim, uglastim, blokastim… kako god, čudovištima. Iza naslova Block Ness krije se zabavna igra u kojoj igrači biraju segmente čudovišta i trude se da ga produže što više, na tabli koja predstavlja jezero Loh Nes. Svaki segment mora biti smešten pored repa ili glave, koji se zatim pomera. Kada nestane mesta ili se potroste svi segmenti igra se završava. Igrač sa najmanje preostalih delova pobeđuje. Kako to sve izgleda možete videti na Pitchwise Instagramu. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 20 minuta. Block Ness je dostupan u vašim omiljenim prodavnicama društvenih igara.

Chronicles of Crime: 1900

Chronicles of Crime: 1900

Chronicles of Crime: 1900

Kriminal kao i Lucky Duck Games ne posustaju. Najavljena je nova igra. Chronicles of Crime: 1900, koja pripada seriji Chronicles of Crime – The Millennium Series. Posle naslova, da skratimo, 1400, godina je 1900 a u ulozi ste Viktora Lavela, mladog francuskog novinara kome je u krvi rešavanje zagonetnih zločina. Ovo je nezavisna igra i ne zahteva dodatke.  Kako to sve u stvari izgleda možete saznati u našoj recenziji originalne igre Chronicles of Crime. Ovo je igra za 1 do 4 igrača i traje oko 90 minuta.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.