Card Games

MTG set Strixhaven: School of Mages nas vraća u školu

Izgleda da Wizards of the Coast misli da mi ne znamo Magic: The Gathering dovoljno dobro te će nas u novom setu vratiti u (online) školu za mlade čaro… planarne hodače. Dobrodošli u Hogsv… Strixhaven!

Stixhaven školu čine pet univerziteta, gde svaki predstavlja, pogodili ste, jednu od 5 Magic: The Gathering dvobojnih kombinacija. Svaki od ovih univerziteta je osnovao zmaj starešina po kome i nose ime. Za ljubitelje MTG priče, istorije i dešavanja, Rowan Kenrith i Will Kenrith, koji su se prvi put upoznali u Battlebond  a kasnije i u Throne of Eldraine setu, su (ili su bili) studenti ove škole.

Strixhaven Draft Boosters

Strixhaven Draft Boosters

Strihaven će doneti 4 relativno nove mehanike. Nakon Zendikar Rising i Kaldheim setova, po trći put su tu Modal Double-Faced karte, koje će ovog puta biti samo rare i mythic kvaliteta. Tu su i Magecraft, kjučna reč Learn povezana sa Lesson tipom magije i Ward.

U Strixaven kesicama i ostalim pakovanjima dolaziće i karte iz grupe Mystical Archive. Ove karte, njih 63, biće legalne u svim formatima. Ova grupa karata predstavlja zbirku instanci i magija iz MTG istorije. Svoje mesto u arhivi su našle i Duress, Lightning Bolt i Time Warp. Sve sem 7 karata će biti legalne u Historic formatu i svaka karta će imati alternativnu japansku verziju.

Mystical Archive

Mystical Archive

Strixaven: School of Mages će 15. aprila biti dostupan u digitalnoj formi u MTG Arena i Magic Online aplikacijama. Od 16. do 22. aprila sledi Prerelease nedelja a 23. aprila stiže u vašu omiljenu prodavnicu društvenih igara.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Categories: Card Games, News

Tagged as:

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.