Boardgames

Nove društvene igre 26.12.2020: Poslednja avantura godine

Ko bi rekao – već kraj decembra. Sledeći pregled novih društvenih igara ćemo pisati u 2021. godini. Vreme leti, a kada je počelo “znate već šta” nismo ni mogli da pomislimo da ćemo tako brzo dočekati i kraj decembra. Zato za vas ovog puta izdvajamo malo veselije, šarenije i živahnije društvene igre. Igre pune avanturističkog duha. Da zatvorimo ovu godinu uz nešto veselo paralelno sa našim velikim giveawayem.

Cyberpunk Red: Combat Zone

Cyberpunk Red: Combat Zone

Cyberpunk Red: Combat Zone

Ukoliko vam nije dosadilo da slušate reč cyberpunk i želite da donesete sajberpank u kuću bez da učite neki cyberpunk RPG, sledeće godine nas očekuje igra sa minijaturama smeštena u ovaj univerzum. Izdavač Monster Fight Club najavio je Cyberpunk Red: Combat Zone, skirmiš igru sa minijaturama smeštenu u 2045. godinu. U pitanju je zvanično licencirana igra koja bi trebalo da donese sveži sistem borbe u kome ne postoje klasične runde. Umesto traka za merenje će se koristiti tzv. “limiter” sistem i sposobnosti likova će degradirati tokom borbi kako bi se simuliralo zamaranje.  Toliko znamo za sada o igri, tako da ostaje čekanje na nove informacije.

Jinja

Jinja

Jinja

Wizkids nam je predstavio novu igru pod imenom Jinja. Ovo je igra smeštanja radnika u Japanu koji će…smeštati svetilišta širom zemlje zarad svoje časti i dugog sećanja. U svakom krugu igrači će moći da urade jednu od trinaest akcija ili da zidaju svetilište na određenoj teritoriji. Igra traje 5 godišnjih doba i igrač sa najviše časti/ poena pobeđuje. Ovo je igra za 2 do 5 igrača i traje oko 60 minuta. U prodavnicama se očekuje u aprilu 2021. godine.

Iberian Railways

Znate nas, ne možemo da propustimo da pogledamo nove vozove. Stari znanac Rio Grande Games je obelodanio prve informacije o sledećoj igri iz Winsome serijala igara. Iberian Railways će nas odvesti u početak izgradnje železnice na teritoriji Španije i Portugala. Para nema, a nema ni zarade, pa će se igranje ovoga puta svoditi na balansiranja zajmova i zelenašenje kroz mrežu povezanih gradova. Kao da sve ovo nije dovoljno, imaćete nekoliko zadataka koje treba ispuniti tokom igre. Igra se očekuje na proleće 2021. godine.

7 Wonders Duel: Agora

7 Wonders Duel: Agora

7 Wonders Duel: Agora

Druga ekspanzija za jednu od najpopularnijih igara za dva igrača 7 Wonders Duel (koja je i višestruko nagrađivana) je stigla. Repos Production je objavio Agoru koja uvodi Senat u ovu kartičnu igru. Mesto crkve iz prethodne ekspanzije, ovde će se igrači baviti uticajem na senatore koji će im zatim tokom igre pomoći. Tu su i konspiratori koji mogu naglo da promene tok igre. Ekspanzija je stigla u prodavnice i jedva čekamo da je probamo. Preporučujemo i da pročitate Dankovu recenziju osnovne igre 7 Wonders: Duel.

Tidal Blades: Heroes of the Reef

Tidal Blades: Heroes of the Reef

Tidal Blades: Heroes of the Reef

Nakon uspešne Kickstarter kampanje pre više od 2 godine, Skybound Games sprema Tidal Blades: Heroes of the Reef za prodavnice. U ovoj igri ste u ulozi takmičara koji se nadmeće na turniru koji traje pet dana i pet noći za titulu Tidal Blade. Takmičari će tokom dana pokušavati da izvrše raznorazne zadatke i izazove. Naravno, kao i u svakom pristojnom survival rijalitiju neko će ih ocenjivati i dati im titulu na kraju. Ovo je igra za 1 do 4 igrača i traje do 90 minuta. U prodavnicama se očekuje tokom prvog kvartala 2021. godine.

Polynesia

Polynesia

Polynesia

Ludonova je nakon Spiel.digital 2020 u prodaju pustila novi naslov Polynesia, na kome je radio Pir Silvester (King is Dead, The Lost Expedition). U ovoj igri samo što nije eksplodirao vulkan. Takva je situacija. Igrači u ulozi poglavica plemena imaju zadatak da pronađu sigurne puteve ka novim ostrvima gde bi smestili svoje sunarodnike i sklonili ih od uništenja. Svaki krug ima dve faze u kojima će ploviti, istraživati, prehranjivati sunarodnike i naseljavati ostrva, a zatim proveravati da li se vulkan probudio. Igra je zamišljena za 2 do 4 igrača i traje 75 minuta. Igra je u prodaji.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.