Boardgames

Nove društvene igre 25.10.2020: Tamnice & dukati

U nedelji Spiel sajma navikli smo da vam prikazujemo slike sa istog. Ove nedelje neće biti slika ali će biti nedeljnih vesti. Pričamo o novim verzijama Patchwork, ekspanzijama za Agrikolu i Nusfjord, kao i o solo svemirskoj pucačini Warp’s Edge. Skeptični smo prema kartičnoj verziji Pac-Man video igre i neprijatnoj ceni najavljenog novog Descent izdanja.  Uživajte!

Paleo

Paleo

Paleo

Z-Man Games je najavio put u praistoriju. Paleo je kooperativna igra Pitera Rustmajera u kojoj igrači kontrolišu praistorijske ljude koji pokušavaju da ostave trag za sobom oslikavajući zidove pećina. Slaćemo grupe ljudi u divljinu da istražuju, vide nove stvari i sakupe resurse. Zatim ćemo i h prehranjivati i crtati po zidovima sva ta nova čudesa koja smo otkrili. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 60 minuta. U prodavnice stiže početkom novembra.

Descent – Legends of the Dark

Descent - Legends of the Dark

Descent – Legends of the Dark

Dosadio vam je Descent 2nd edition? Imperial Assault vas ne zanima jer Star Wars? Gloomhaven nije dovoljno skup? Napravite mesta za Descent: Legends of the Dark, mega velika i mega skupa dungeon crawling društvena igra iz Fantasy Flight Games. Kako FFG navodi, ovo nije novo izdanje koje će zameniti prethodni Descent, već proizvod koji se direktno takmiči sa Gloomhaven. Dakle, potpuno kooperativna igra, sa pratećom aplikacijom kroz koju se vodi nelinearna kampanja i prati progres vaših heroja. U velikoj kutij se nalazi hrpa minijatura, ali i 3D teren, a tu je i novi grafički stil koji nas iskreno nije kupio. Sve to dolazi i sa vrlo horor cenom – 175 evra. Descent: Legends of The Dark izlazi 2021. godine i sigurno će biti najskuplja društvena igra koja se do sada pojavila u maloprodaji.

Agricola: Dulcinaria Deck i Nusfjord: Salmon Deck

Agricola: Dulcinaria Deck i Nusfjord: Salmon Deck

Agricola: Dulcinaria Deck i Nusfjord: Salmon Deck

Nova godina, novi špilovi za popularne društvene igre iz Lookout Games. I ove godine uvek sjajna Agricola dobija novi špil pod nazivom Dulcinaria Deck koji čini 120 karata sa novim zanimanjima i malim unapređenjima koja će doneti nove opcije prilikom sledećih igranja. Tu je i Salmon Deck za Nusfjord sa 44 nove karte građeviona, ali i kompletom od 25 metalnih novčića. Oba špila imaju premijere tokom Spiel Digital 2020 i uskoro će se naći u slobodnoj prodaji.

Pac-Man: The Card Game

Pac-Man: The Card Game

Pac-Man: The Card Game

Pekmen. Kao kartična igra. Dooobro. Steamforged Games kaže da je ovo porodična igra koja se lako uči i koja ima tri moda (težine) igranja. Igrači sakupljaju poene krkajući tačkice i voćkice dok izbegavaju duhove. Ovo nismo morali ni da napisemo, zar ne? Ova igra se sastoji od dva špila i namenjena je za 2 do 8 igrača i traje do 20 minuta. U prodavnicama će se naći sredinom novembra.

Warp’s Edge

Warp's Edge

Warp’s Edge

Renegade Game Studios je spremio nešto drugačiju igru ove jeseni. Warp’s Edge je solo igra punjenja vrećice u kojoj simuliramo svemirsku borbu. Pilotiraćemo jednim od četiri svemirska brodića od kojih svaki ima jedinstven set naoružanja. Svaka igra donosi novi zadatak koji zahteva da kreirate nove strategije i taktike. Asteroidna polja, neprijateljski brodovi, veliki komandni brodovi… Sve je tu za solo igrača.

Patchwork: Winter Edition

Patchwork: Winter Edition

Patchwork: Winter Edition

Praznici samo što nisu i, iako ćemo ih provoditi u okviru svoja četiri zida dok je familija okupljena na Zoom pozivu, ne znači da treba izbeći praznične društvene igre. Patchwork, simpatična igra štrikanja i jedna od najboljih igara za dvoje, dobija tako praznično izdanje u kome je kilt zamenjen ukrasnim papirima i šarenim trakicama. U kutiji dobijate i modlu za kolače, jer šta je zima bez kolačića sa cimetom. Lookout Games će Patchwork: Winter Edition objaviti sredinom novembra.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.