Boardgames

Nove društvene igre 11.10.2020: Vruće teme

Sredina oktobra, kao po pravilu, obiluje najavama za nove društvene igre kao i izdanjima koja iznenada stižu u prodavnice širom sveta. Tako se posle skoro dve pune decenije osvežila jedna porodična igra, Kings of War je zaplovio morima, uvek interesantni dizajner Džordan Drejper objavljuje igru o trgovini, a tu je i neizbežna železnica. Takođe ćemo pričati i o igri u kojoj zmajevi ulaze u svet online dejtinga.

Svajpujte dole za pregled novih igara koje nas očekuju u narednom periodu.

Kings of War: Armada

Kings of War: Armada

Kings of War: Armada

Mantic Games je najavio Kings of War: Armada. Ovo je skirmiš igra sa minijaturama u duhu Kings of War: Vanguard. Dok je Vanguard bio šibanje na kopnu, Armada je okršaj galija i ostalih plovnih objekata. Sve se to dešava u svetu Panitor. tačnije na njegovim morima i okeanima, gde će se odigravati čarke između sukobljenih strana. Pored njih, pojaviće se i po koje peraje i pipak morskih čudovišta koje uvek vrebaju kao nezavisna pretnja na moru. Starter set je spreman i sadržaće brodove 4 fakcije, knjigu pravila i propratni materijal za igru.  U prodavnice će stići tokon novembra a novi brodovi i dodaci stižu tokom cele 2021. godine.

IMPORT/EXPORT

Import/Export

Import/Export

Džordan Drejper posle uspešne prošlogodišnje kampanje za Import/Export sprema isti naslov i za maloprodaju. U ovoj igri igrači donose odluke, o uvozu i izvozu raznoraznih dobara, koje utiču na pasivnu i aktivnu ekonomiju. Oni će se nadmetati na aukcijama za kontejnere ovih dobara koje mogu koristiti odmah ili čuvati za kraj partije. Cilj je imati najviše novca od uspešnih transakcija kao i najunosniji logistički model. Ovo je igra za 2 do 6 igrača i traje oko 60 minuta. Import/Export se očekuje u prodavnicama od 20. novembra.

The Coldest Night

The Coldest Night

The Coldest Night

Indie Boards and Cards nas pita da li imamo šta je potrebno za preživljavanje najhladnije noći. U The Coldest Night nećemo baš trgovati ćebićima i termoforima. Ovo je igra o održavanju plamena vatre tokom, jelte, najhladnije noći. Pomoću karata, koje predstavljaju različite količine toplote, hranićemo plamen i truditi se da su karte odigrane korektnim redosledom. Pošto je ovo kooperativna igra, greška dovodi do toga da će se svi pretvoriti u sladolede. Ovo je igra za 1 do 4 igrača i traje oko 20 minuta. U prodavnicama će se naći od 21. oktobra.

Cindr

Cindr

Cindr

Da li ste znali da ni zmajevi ne zaziru od onlajn dejtinga? Svoje vatrene romanse nalaze kroz aplikaciju Cindr, što je i ime nove društvene igre iz Smirk and Dagger Games. Ova komična igra postaviće vas upravo u uloge zmajeva koji traže ljubav preko interneta. Napravićete im profil, odabrati karakteristike i, konačno, ugovoriti im dejt. Da li ćete biti svajpovani na levo ili desno, da li će to biti ljubav na prvi plamen? Zmaja ili zmajicu svog života pronađite od 21. oktobra.

Dragonland

Dragonland

Dragonland

Gamelyn Games svi znate po minijaturnim (a i dalje epskim) društvenim igrama. Ponekada objave i igru koja nije u tom mini formatu. Ovaj izdavač je tako odlučio da na police vrati Dragonland, igru koju je 2002. godine dizajnirao Reiner Knizia. U novom izdanju ove porodične društvene igre, kao i u originalu, igrači će biti u ulogama zmajeva koji pokušavaju da sačuvaju svoje blago od eruptirajućih vulkana. Tu su i toranj za rolanje kockica i veoma lepe nove ilustracije. Igra je već sada u prodaji na Gamelyn Games sajtu, a očekuje se uskoro i u distribuciji.

Maglev Metro

Maglev Metro

Maglev Metro

Bezier Games ove jeseni proširuje svoju ponudu igara o železnici jednom igrom o metroima. Maglev Metro je još jedna društvena igra iz pera Teda Alspaka (Suburbia, Silver) u kojoj ćete slagati šarene šestougaone plačice i tako praviti novu tablu svaki put. Gradska uprava je odlučila da modernizuje metro sistem novim, bržim i tišim sistemom, a vi ćete dizajnirati nove rute i graditi magnetni metro. Roboti će vam pomagati u izgradnji, koristićete providne pločice kao stanice, a ljubitelje solo igranja će moći da isprobaju singleplayer varijantu. Igra će premijerno biti prikazana u okviru Spiel Digital sajma, dok malo nakon toga dolazi i u prodavnice.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.