Boardgames

Kultna društvena igra HeroQuest dobija novo izdanje

HeroQuest

HeroQuest mnogi smatraju najboljom društvenom igrom ikada. Bio je tu i onaj prezabavni video. Nema sumnje da je ista bila začetnik dungeon crawling žanra i ostavila veliki trag na naš hobi.

Posle mnogo decenija, HeroQuest će se ponovo naći na našim stolovima!

Međutim, neće je objaviti Restoration Games kao što su kružile glasine, već Avalon Hill u saradnji sa Hasbro. Dodat je novi sloj farbe u vidu osveženih ilustracija i minijatura koje, iako ne prati originalni vizuelni stil, odaju počast klasičnim ilustracijama. Pravila? Ostaju ista, barem po onome što smo saznali. Originalna družina koju čine varvarin, elf, patuljak i čarobnjak je tu, kao i pravougaona mapa i 3D nameštaj.

Novi HeroQuest dolazi sa herojskom cenom – ravno 99 američkih dolara, odnosno 150 ukoliko želite obe ekspanzije. Istina, minijature su znatno detaljnije od onih iz originala i ima ih puno, uz četiri nove figure koje predstavljaju ženske verzije junaka (odnosno muške u slučaju vilenjaka). Igrači upoznati sa originalnom igrom će primetiti sitne promene, uglavnom u nazivima određenih stvari. Kako je licenca menjala ruke, neke stvari su morale biti promenjene kako bi se izbegla šansa za tužbu.

Kvaka je, ipak, morala postojati. Umesto puštanja igre u slobodnu prodaju, izdavač se odlučio na crowdfunding finansiranje putem platforme Hasbro Pulse, pandan Kickstarteru. Za proizvodnju i uspešno finansiranje traži se “skromnih” milion dolara, cilj koji je skoro pa dostignut već prvog dana pretprodaje. Naravno da je upitno zašto jednom gigantu kao što je Hasbro treba uopšte crowdfunding ili ikakvo ubeđivanje u popularnost igre kao što je HeroQuest, ali očigledno da to nije sprečilo igrače. Takođe, za sada je moguće igre prednaručiti samo na teritoriji Severne Amerike, tako da ćemo morati da čekamo početak distribucije, ako ga bude.

Na kraju, pogledajte sa nama trejler za novi HeroQuest:

Da li ste igrali HeroQuest? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Categories: Boardgames, News

Tagged as: , , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.