Boardgames

Srbija u finalu Kingdomino World Championship

Jovana – pobednica turnira

Stigle su i najnovije vesti sa svetskog šampionata u društvenoj igri Kingdomino.

Jovana Vuković, najbolji Kingdomino igrač Srbije, uspela je da prođe sve krugove kvalifikacija i stigne do velikog finala, tj. top 4. Ovu vest objavio je sinoć Blue Orange Games, uz zanimljiv podatak da je Jovana u nacionalnim kvalifikacijama pobedila u 6 od 7 mečeva, čime je ranije ove godine obezbedila kvalifikacije na finalni turnir.

Pored srpske predstavnice, u finalu su se našli Brajan Kenet de Hesus sa Filipina, Magdalena Vilček iz Poljske i Vilijam Spir iz Sjedinjenih Američkih Država. Kao i dosadašnji mečevi, veliko Kingdomino finale će sva četiri igrača igrati za istim stolom, doduše, kroz aplikaciju Board Game Arena kroz koju je, zbog okolnosti oko pandemije, odigran i čitav finalni turnir nakon državnih kvalifikacija. Pobednici lokalnih turnira su osvojili po 200€ u Blue Orange igrama i godišnju licencu za BGA, dok pobednika ili pobednicu svetskog šampionata očekuje novčana nagrada u iznosu od 3000€.

Finale Kingdomino World Championship će se održati 29. avgusta, a moći će da se prati putem Twitch kanala i Facebook stranice ovog događaja, kao i kroz aplikaciju Board Game Arena. Tačna satnica će biti uskoro objavljena.

Nadamo se da ćete sa nama bodriti Jovanu do svetskog trona!

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.