Boardgames

Srbija je dobila prvog Kingdomino šampiona

Proteklog vikenda održano je prvo prvenstvo Srbije u društvenoj igri Kingdomino.

Novosadski klub društvenih igara Mipl bio je domaćin prvog zvaničnog Kingdomino turnira u našoj zemlji, ujedno i kvalifikacija za Kingdomino World Championship 2020. Sunčani vikend značio je i veliki odziv ljubitelja ove društvene igre, pa je na turnir došlo 24 učesnika iz svih krajeva Srbije. Mečevi su se odigravali po standardnim pravilima, a za svakim stolom je bilo po četvoro takmičara

Kao i uvek, pobednik je samo jedan, a u ovom slučaju je pobednica. Jovana Vuković je posle 7 partija (od kojih je pobedila u 6!) pokazala da je Kingdomino kraljica Srbije i time osvojila put na svetski šampionat u avgustu gde je očekuje 200€ u Blue Orange igrama i prilika za osvajanje glavne nagrade od 3000€. Gotovo simbolično, Jovana je od kluba Mipl dobila igru Queendomino, dok je ona zajedno sa još 7 najbolje plasiranih igrača osvojila i specijalne miplove kao trofeje sa turnira.

Sve čestitke Jovani i želimo joj puno sreće na Kingdomino World Championship u Parizu, a u nastavku pogledajte deo atmosfere sa turnira:

This slideshow requires JavaScript.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.