Boardgames

Super Mario slavi godišnjicu kroz nove društvene igre

Ove godine, čuveni brkati vodoinstalater slavi 35. rođendan. Ne, ne pričamo o onom čudnom liku koji vam je menjao pločice proletos, već Super Mariu.

Iskreno, neverovatno nam je da je prošlo toliko vremena od kako je izašla prva Super Mario igra (i onda čitava lavina nastavaka), ali šta ćemo, vreme leti. Nintendo je licencu ustupio kompaniji Hasbro, koja je odlučila da rebrendira svoje najpopularnije igre – Monopoly i Jengu. Super Mario Mononopl će vas provesti kroz istoriju serijala, a uz igru dolazi i “?” kockica koja ispušta poznate zvukove iz igara.

Super Mario društvene igre

S druge strane je Super Mario Jenga i po opisu deluje kao znato komplikovanija klasična igra. Na stolu ćete imati strelicu koju zavrtite i tako se određuje koliko pločica morate izvući i staviti na glavu Bowseru, ali i koliko se nivoa vaš lik penje. Likovi se šetaju po obodu konstrukcije, sakupljaju novčiće i, naravno, trudićete se da toranj ne padne. Iako nisu korišćene drvene pločice kao u originalnoj igri, moramo priznati da ovo sasvim fino izgleda.

Naravno, daleko od toga da je ovo prvi put da vidimo Super Mario društvene igre. Super Mario Level Up! je objavljena pre par godina kao lagana porodična društvena igra sa trodimenzionalnom tablom za igru, a bila je i čitava serija Monopoly Gamer od kojih je najpopularnije bilo Mario Kart izdanje.

Obe pomenute igre su od ovog meseca u prodavnicama igračaka širom sveta, a najavljena maloprodajna cena je oko 30 evra (po igri). Ne brinite, najskuplja Jenga na svetu i dalje nema konkurenciju.

Categories: Boardgames, News

Tagged as: , , , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.