Boardgames

Nove društvene igre 16.08.2020: Plima i oseka

nove društvene igre avgust 2020

Od mora ove godine, očigledno, videćemo samo stare razglednice. Šta onda raditi sa džeparcem koji će ostati nepotrošen? Možda nabaviti nove društvene igre?

A od noviteta, ove nedelje je najavljeno zaista svašta. Štaviše, toliko je novih igara da u ovom izdanju prikazujemo njih 8 umesto regularnih 6. Velika vest je da Tapestry i Smartphone Inc. dobijaju prve ekspanzije. Uz to, stiže još jedna tura rolanja kockica za pametnjakoviće, morske dubine ćemo istražiti kroz Keyforge, gilipteri su u The Court of Miracles i najavljen je Veliki Dalmuti. Da ne otkrivano sve odmah, nastavite da skrolujete i pogledajte šta je novo u svetu društvenih igara.

The Great Dalmuti

The Great Dalmuti

The Great Dalmuti

Wizards of the Coast je najavio The Great Dalmuti: Dungeons & Dragons taman za 25. rođendan The Great Dalmuti’s. Bazirana na nagrađivanoj igri koju je dizajnirao Ričard Garfild The Great Dalmuti: Dungeons & Dragons je lagana kartična igra koja se brzo igra. Baronesu je meduza pretvorila u kamen a njenim dvorcem sada tumaraju zli mind flayers i gnolovi i na vama je da ih počistite. Ovo je igra za 4 do 8 igrača i traje oko 15 minuta. U prodavnicama bi trebala da se pojavi u novembru.

Clever Hoch Drei

Clever hoch drei

Clever hoch drei

Vreme je da po treći put pametno iskoristite kockice. Cleve Hoch Drei je nova igra u popularnom roll n write serijalu koja se mehanikama oslanja na prethodne igre, ali donosi nove kategorije za popunjavanje i mogućnost korišćenja više kockica istovremeno. Informacija o ovoj igri sa kockicama trenutno nema puno, sem što je dizajner Volfgang Varš najavio da ćemo je zaigrati krajem godine u izdanju Schmidt Spiele.

Flourish

Flourish

Flourish

Uvek se valja okrenuti baštovanstvu. Sem terapeutskog dejstva desi se i da naleti i neki jestivi plod. Starling Games je najavio da sprema Flourish, igru u kojoj ćemo se baviti baš time, baštovanstvom. Na ovoj igri rade dizajneri Everdella i predstavlja uređivanje bašte putem draftovanja karata. Igrači će planirati baštu, graditi je i skupljati poene za svoj fantastični dizajn. Ovo je igra za do 7 igrača i traje oko 20 minuta. Igra je najavljena za drugu polovinu 2020. godine.

Tapestry: Plans & Ploys

Tapestry: Plans & Ploys

Tapestry: Plans & Ploys

Novčanici hiljada igrača se nisu još ohladili od udara zvanog kupovina društvene igre Tapestry, a Stonemaier Games je već najavio ekspanziju. Koja izlazi sledećeg meseca. Šta je sve novo? Tapestry: Plans & Ploys uvodi nove civilizacije, 7 novih landmark minijatura koje ćete moći da gradite u glavnom gradu, individualne karte uspeha i komplet novih tapestry karata kako biste obogatili razvoj svoje nacije. Još detalja o ekspanziji nas očekuje početkom septembra kada kreće i prodaja.

Keyforge: Dark Tidings

Keyforge: Dark Tidings

Keyforge: Dark Tidings

Novi talas (ha!) popularne kartične igre Keyforge izlazi početkom sledeće godine. Ovo je peti po redu set koji će Fantasy Flight Games objaviti, a donosi 250 novih karata u rotaciju. Sa Keyforge: Dark Tidings kartama stiže i nova mehanika – kontrolisanje plime. U svakom špilu iz ove serije će se naći karta visoke/niske plime, ali ona započinje igru van špila i morate je aktivirati na određeni način da biste dobili prednost. Takođe su uvedeni “zli blizanac” špilovi, identične kopije već odštampanih špilova sa promenjenim ilustracijama koje otkrivaju tamnu stranu likova. Bilo je pitanje vremena kada će FFG svoju igru sa unikatnim špilovima početi ovako da reprintuje, a to nas sve očekuje u februaru 2021. godine.

Smartphone Inc. Status Update 1.1

Smartphone Inc: Status Update 1.1

Smartphone Inc: Status Update 1.1

Vreme je da instalirate novi operativni sistem na svoj smartfon. Arcane Wonders je za kraj avgust najavio prvu ekspanziju za igru Smartphone Inc. studija Cosmodrome Games. Ekspanzija nosi naslov Status Update 1.1 i donosi novu tablu za 2 i 3 igrača sa ugraviranim poljima da piklići ne lete unaokolo, nove direktive i tehnologije, 5 figurica za direktore koji žele da uzmu posao u svoje ruke, kao i Hardcore varijantu koja će postaviti veliki izazov pred igrače.

Bonfire

Bonfire

Bonfire

Tokom leta je stigla i lomača iz studija Pegasus Spiele. U Bonfire smo u ulozi pripadnika gnomskog plemena i  palićemo lomače širom grada ne bi li tako prizvali Čuvare. Igrači mogu da spuštaju sudbinske ploičice, dovode Čuvare sa ostrva ili da upale lomaču. U ovoj sofisticiranoj strateškoj igri planiranje poteza je ključ zbog limitiranog broja akcija koje igrač može da uradi. Oni će morati da optimizuju svoje poteze  i taktički slažu pločice ne bi li na kraju igre od stola ustali kao pobednici. Ovo je igra za do 4 igrača i traje oko 100 minuta.

The Court of Miracles

The Court of Miracles

The Court of Miracles

Lucky Duck Games se sprema da objavi The Court of Miracles koju je dizajnirala Lumberjack Studios ekipa. Ova igra je prvobitno objavljena 2019. godine pod imenom La Cour des Miracles i privukla je dosta pažnje sa svojom temom šibanja francuskih bandi tokom 16tog veka u Parizu.  Vaši anonimni gilipteri će tumarati gradom i za vas zarađivati novac na sumnjive načine, Slabe bandite možete da bacite u Senu da plivaju sa majonezom i na njihovo mesto dovedete prave operativce – džeparoše, secikese i grubijane. Kada god Penniless King luta gradom igrači će otkriti identitete svojih bandita i zna se … najjači samo opstaju. Ovo je igra za 2 do 5 igrača i traje oko 60 minuta. U prodavnicama će se naći u septembru.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.