Boardgames

Nedeljne vesti 23.3. – 30.3. 2018

Izdavači društvenih igara baš vole da nas iznenade. Ove nedelje ne samo da je pokrenuto nekoliko zanimljivih Kickstartera, već su se u prodaji pojavile i dve igre. Tačnije, nova igra i ekspanzija za jedan hit.

U ostatku ovonedeljnih vesti imamo od svega po malo, od ekspanzija do licenciranih igara, sa najavama iz Rio Grande i Stonemeier, ali i uvek prisutnim CMON kao i Hasbro. Pogledajte šta je obeležilo svet društvenih igara ove nedelje.

Carthago

Carthago

Capstone Games je za ovo leto najavio Carthage, igru smeštenu u doba Feničana, gde će igrači pokušati da budu najbolji trgovci na ovom raskršću svetova. Uticaj će biti najbitniji resurs u ovoj igri borbe za dominaciju u gildi trgovaca, a naizgled mirna euro igra najavljuje da će napraviti oštru konkurenciju među igračima. Sve komponente igre su jezički nezavisne. Igra će u prodaju biti puštena u junu u okviru Origins Game Fair, a Capstone Games će primati narudžvine tokom celog maja.

Monopoly Gamer Mario Kart

Monopoly Gamer Mario Kart

Posle jedne uspešne saradnje, Nintendo i Hasbro su objavili novo izdanje svog ”gamerskog” Monopola koji je postigao iznenađujuć uspeh. Monopoly Gamer: Mario Kart će vam dati priliku da kupite Rainbow Road ili neku od mnogih staza iz trkačkih Mario igara, a figure su naravno smeštene u karting autiće. Kao i originalni Monopoly Gamer, novo izdanje ima par sistema da se igra ubrza i traje oko pola sata. Igra je za sada u prodaji u lancu prodavnica GameStop, dok će na leto biti u slobodnoj prodaji.

 

 

Epoch: Early Inventions

Epoch: Early Inventions

Rio Grande Games je najavio novu igru smeštenu u zoru civilizacije. U Epoch: Early Inventors igrači će preuzeti uloge vođa klanova koji istražuju okruženje, prave alate i love ili pecaju kako bi prehranili selo. Igra počinje u mezolitskom dobu a završava se u bronzanom dobu i traje od 14 do 20 rundi. Epoch: Early Inventors će se u prodaji naći u aprilu.

Viticulture: Visit from the Rhine Valley

Viticulture: Visit from the Rhine Valley

Stonemaier Games je najavio ekspanziju za Viticulture. Visits from the Rhine valley će ljubiteljima vina dati više prilika da razvijaju svoj vinski biznis, a manje da se brinu o poenima. Ovaj komplet od 80 karata (po 40 letnjih i zimskih posetilaca) neće moći da se kombinuje sa kartama posetilaca iz osnovne igre, Tuscany, niti Moor ekspanzije, a u prodaji će se naći 1. juna ove godine.

 

Village Pillage

Village Pillage

Jellybean Games je najavio Village Pillage, brzu kartašku igru punu blefiranja i predviđanja protivničkih poteza. Igrači su u ulozi farmera koji pokušavaju da zaštite svoje repice dok u isto vreme šalju lopove na druge igrače. U suštini, igra dosta podseća na kamen-papir-makaze, a nama se čini da je jedna od onih jednostavnih igara koje postaju sjajne posle par tura pića. Village Pillage je od ove nedelje na Kickstarteru, a ako želite da je isprobate možete preuzeti besplatno print n play izdanje.

Rising Sun: Dinasty Invasion (PHOTO: BGG User: HedgeWizzard)

Rising Sun: Dinasty Invasion (PHOTO: BGG User: HedgeWizzard)

Rising Sun tek što je stigao u ruke svih koji su podržali Kickstarter kampanju, a CMON je već objavio prvu ekspanziju. Dynasty Invasion donosi dva nova klana (klan Meseca i klan Sunca) koji će se boriti za sudbinu Japana, sedam bogova sreće i novi špil karata, kako bi igračima ponudila još više opcija i puteva ka pobedi. Novi klanovi ne mogu da koriste čudovišta na tabli, već se oslanjaju na svoje bogove, a dolaze i sa odličnim figurama. Ekspanzija je upravo puštena u prodaju, pa se uskoro očekuje u mnogim prodavnicama širom sveta.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.