Boardgames

Louis Vuitton predstavio najskuplju Jengu na svetu

Postoje neki logoi koji, čim ih nalepite na proizvod, trenutno mu vrtoglavo podižu cenu. Dva slova LV su učinila da jedna društvena igra košta bukvalno hiljade dolara.

Jenga, Drveni Toranj, ili kako već želite da je zovete, jednostavna je i uglavnom vrlo povoljna igra. Uostalom, koliko može da košta gomilica drvenih pločica koje slažete u toranj? E pa, ako se ista napravi od akrila, pa još na to nalepi logo jedne od najskupljih modnih kompanija, cena skače na 2500 dolara, koliko košta Jenga koju modna kuća je Louis Vuitton nedavno prikazala.

Zaista, to je jedina specifičnost ove deluks društvene igre – dva slova i šarene pločice. Čak sadrži i jednak broj pločica kao originalna igra koju je Lesli Skot osmislila pre četiri decenije. Nemamo sumnje da će ova dragocenost biti razgrabljena kao i ostala (poprilično ružnjikava) galanterija koju LV štanca. Svakako će biti biti dobar dodatak za vaš Instagram, ako vam posle ne smeta rupa u novčaniku. Međutim, koliko god ovaj komad ”mode” bio privlačan ciljnoj publici, najkomičnije je što u pitanju uopšte nije licenciran proizvod (Hasbro je trenutni vlasnik Jenga licence), pa je vrlo moguće da sledi i jedna pozivnica na sud Louis Vuittonu ukoliko nastave da koriste ime Jenga.

Ipak, ovo nije najskuplja društvena igra (ne, ne mislimo na Kingdom Death: Monster), jer se jedna Yu-Gi-Oh! karta prodaje za skoro pola miliona dolara.

 

Categories: Boardgames, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.