News

Nove RPG igre 12.08.2020: Povratak u Strahd, Hellboy i jedan veliki fijasko

 

Ove nedelje čitajte u reizdanju avanture Curse of Strahd, Fiasco ediciji u kutiji i Hellboy RPGu. Uživajte!

Curse of Strahd Revamped

Curse of Strahd Revamped

Curse of Strahd Revamped

Wizards of the Coast je najavio da sprema novo ruho za poznatu Dungeons & Dragons avanturu – Curse of Strahd. Ovo će biti boxed collector’s edition i stiže baš za praznik Noć Veštica, 20. oktobra. Ova gotik horor avantura će biti podeljena u tri dela: avantura spakovana u knjigu mekog poveza od 244 strane za karaktere od 1 do 10 nivoa, knjižica od 20 strana Creatures of Horror sa novim monstrumima i Tarokka Deck knjižica od 8 strana. Sve je to spakovano u kutiju u obliku kovčega a pride su ubačeni i Dungeon Master’s screen, dvostrani poster i još drangulija. Curse of Strahd avantura je prvi put objavljena 1983. godine kao Ravenloft modul a reizdanje za D&D 5e je doživela 2017. godine.

Fiasco: Boxed Edition

Fiasco

Fiasco

Kad smo već kod teme reizdanja i izdanja u finim kutijama da kažemo da  Bully Pulpit Games je objavio Fiasco: Boxed Edition. To je nova verzija, sada već RPG klasika o “velikim ambicijama i lošoj samokontroli”. Ovaj nagrađivani narativni RPG je već jednu deceniju sa nama i spreman je za novo ruho i modifikacije koje će, zbog svoje jednostavne strukture, učiniti igru pristupačnu i novajlijama u RPG svetu. U kutiji se nalazi knjiga pravila, Engine špil karata, 3 playset špilova, tabla za igru i referentne karte za 5 igrača. Fiasco: Boxed Edition od danas možete potražiti u prodavnicama.

Hellboy

Hellboy RPG Quickstart

Hellboy RPG Quickstart

Mantic Games, koji su proizveli Hellboy društvenu igru, u novoj saradnji sa Dark Horse Comics spremaju i Hellboy RPG.  Na ovom naslovu će raditi Red Scar Publishing i Mark Langvorti.  Red Scar Publishing je do sada objavio Kings of War i Devil’s Run RPGove. Za razliku od ovih naslova koji su uporedo rađeni za Red Scar sistem TriCore i D&D 5e, Hellboy RPG će biti kreiran samo za 5e. Kao što možete i pretpostaviti, igrači će biti u ulozi modernih BPRD agenata u borbi protiv kojekakvih monstruma, spodoba i aveti sa ove i one strane folklora, mitova i univerzuma. Uskoro se očekuju i Quickstart pravila a zatim sledi i Kickstarter kampanja.

Koje se nove RPG knjige vama sviđaju? Da li ćete probati neke od pomenutih igara? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.