Boardgames

Nedeljne vesti 29.12. – 5.1. 2018

Dragi čitaoci i prijatelji po miplovima, stigosmo mi tako u 2018. godinu. Srećna Nova godina, Božić i novi prolazak kroz Start (obavezno pokupite 200 dinara na prelazu).

A kako nam je tek počela godina! Scythe sa novom ekspanzijom dobija priču i donekle legacy igra, autori Ascension su se udružili i izdaju novu igru sa kartama, a i još jedan stripski junak će dobiti svoju društvenu igru. Tu su naravno i vikinzi, svemirski brodovi i ostale zanimacije koje standardno očekujemo. Bacite pogled u nastavku.

Scythe: The Rise of Fenris

Scythe: The Rise of Fenris

Samo što se slegla prašina oko Charterstonea, Džejmi Stegmajer je pre nekoliko dana objaviu ime i datum izlaska finalne ekspanzije za njegov popularni naslov Scythe. Scythe: The Rise of Fenrir je kao i prethodni, The Wind Gambit, kreiran u saradnji sa fanom ove igre. Ovog puta to je Rajan Lopez DeVinaspre, koji je kreirao “Lessons of the Past” multiplejer kampanju za Scythe, sa nekoliko završetaka.

Prvi deo Rise of Fenrir ekspanzije biće kvazi legacy kampanja iz osam delova, koja će moći da se resetuje i ponovo igra. Drugi deo prestavlja 11 modula koji mogu da se implementiraju u osnovnu igru i do sada izdate ekspanzije. Sve u svemu, kampanjska knjiga, 13 novih minijatura, dve posebne kockice, 5 pločica, gomila drvenih i kartonskih tokena kao i tajni dodaci koje ćete otkrivati tokom kampanje vas očekuju u trećem kvartalu 2018. godine, najverovatnije na Essen Spiel sajmu.

Broadhorns

Broadhorns

Džejms Harmon i Rio Grande Games nam donose Broadhorn – trgovinu duž toka reke Misisipi tokom 19. veka. Igrači su trgovci bazirani u Sent Luisu odakle teraju svoje trgovačke ekspedicije na jug u potrazi za profitom. Dužina trase, kvarljivost robe i dostupnost broadhorn čamaca su samo neki od parametara koji će uticati na to koliko će koji trgovac ostvariti profita za godinu dana. Igra se očekuje tokom prvog kvartala 2018. godine.

Beta Colony

Beta Colony

Rio Grande Games sprema još jedan naslov za prvi kvartal 2018. godine. U pitanju je Beta Colony, kolonozovanje vanzemaljske planete,  koju su kreirali Mat Ridli i Ben Pinčbek. Igrači se takmiče u skupljanju materijala, stvaranjem novih naseobina i tehnoloških pomagala za mladu koloniju, a sve u cilju da bi postali prvi lideri novog sveta. Zanimljiva mehanika ove igre je da svi igrači dele isto rolanje kockice, tako da svi delaju na osnovu jednog rezultata.

Hellboy

Hellboy

Crveni rogonja će dobiti svoju društvenu igru. Hellboy, stripska ikona Majka Minjole, uskoro će postati i faca u svetu društvenih igara jer je Mantic Games napravio saradnju sa izdavačem Dark Horse Comics oko adaptiranja igre. Ovo će biti kooperativna društvena igra u kojoj su igrači BPRD agenti Hellboy, Abe Sapien i drugi, a istraživaće poznate lokacije iz stripa kako bi pronašli drevne artifakte. Igra će obilovati minijaturama, a dolazi na Kickstarter ovog aprila.

Reavers of Midgard

Reavers of Midgard

Vikinzi se ne zaustavljaju, barem kada su u pitanju izdanja Grey Fox Games. Reavers of Midgard će tako biti nova igra u njihovom Champions of Midgard univerzumu, a zasnivaće se na worker placement mehanici. Naravno, pljačkanja okolnih sela i lupanja glava će biti na odmet, ali i borbi sa džinovskim trolovima. Igru dizajnira J.B. Hauel, dok je za izvrsni crtež zadužen Jaroslav Radecki. Kickstarter kampanja za igru se očekuje sredinom 2018. godine.

Shards of Infinity

Shards of Infinity

Ultra Pro Entertainment i Stone Blade Entertainment spremaju novu deck building igru za 2 do 4 igrača. Shards of Infinity je novi sistem koji dizajniraju kreatori Ascension igre i njenih ekspanzija Geri Arant i Džastin Geri. Ovaj sci-fi kartaška igra dolazi sa 128 karata, a igrači će morati da ili sakupite 30 Mastery poena kako bi aktivirali svoju ultimativnu moć ili da pametnim igranjem unište sve protivnike. Igra izlazi u martu i imaće simboličnu cenu od 20 dolara.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.