Boardgames

Nove društvene igre 10.07.2020: Skrivamo prsten već 20 godina

Prsten (bez zlatnog lanca) pre ravno dvajs’ leta FFG je dao igračima širom sveta. Osim što društvena igra o trilogiji Gospodar Prstenova ove godine slavi rođendan novim izdanjem, stigle su i najave finalne igre iz Century Golem trilogije, vozića iz Rio Grandea i nove društvene igre Aleksandra Pfistera. Ljubitelji ratnih igara nikako ne treba da propuste novi naslov iz veoma popularnog Undaunted serijala, a ako tražite nešto što može da stane u džep ili se ponese na letovanje, Helvetiq ima novo izdanje.

The Lord of the Rings: The Board Game Anniversary Edition

The Lord of the Rings: The Board Game Anniversary Edition

The Lord of the Rings: The Board Game Anniversary Edition

Dvadeset godina nakon što nas je Fantasy Flight Games prvi put poveo na put kroz Srednju Zemlju, izdavač je najavio novo izdanje The Lord of the Rings društvene igre. Sa podnaslovom Anniversary Edition, igra je osvežena detaljnim minijaturama svih likova kao i samog Prstena (koji možete postaviti oko baze lika koji ga trenutno nosi), a zadržava istu napetu atmosferu i kooperativne mehanike originala dok vas vodi kroz sve ključne događaje Lord of The Rings knjiga. Igra će se u prodaji naći tokom poslednjeg tromesečja ove godine.

Century: Golem Edition – An Endless World

Century: Golem Edition - An Endless World

Century: Golem Edition – An Endless World

Kao što su originalne Century igre zamišljene kao trilogija, tako je i njihova fantasy alternativa sa Golem u podnaslovu. E pa, konačno ćemo videti finale i te trilogije sa Century: Golem Edition – An Endless World. Igrači će putovati i trgovati po fantastičnom svetu Caravania, a igra se može kombinovati sa prethodne dve, kao što je uostalom bio slučaj i sa originalnom igrom. Plan B Games planira da ovu igru objavi krajem godine.

Monster Expedition

Monster Expedition

Monster Expedition

Amigo proširuje svoju fantazijsku franšizu započetu sa Carnival of Monsters koju je dizajnirao Ričard Garfild. Ove godine objaviće Monster Expedition, novu društvenu igru dizajnera Aleksandra Pfistera (Isle of Skye, Great Western Trail). Bićete u ulogama lovaca na čudovišta, putujući po kampovima i rolajući gomilu kockica. Čudovišta koja ulovite vam postaju saveznici, pa ovo dosta liči na Monster Hunter i Pokemone, samo bez zarazne pesmice na početku. Monster Expedition bi u prodavnice trebalo da stigne krajem godine.

Southern Rails

Southern Rails

Southern Rails

Znate kako kažu – nikad dosta vozova. Jedni od onih koji veruju u ovu drevnu izreku koja datira još pre nego što je železnica izmišljena je i Rio Grande Games koji sprema drugo izdanje igre Southern Rails. Kao što pretpostavljate skupljaćemo deonice železničkih kompanija koje opskrbljuju južni deo SAD. Pored toga bićemo nagrađeni poenima i za različite aspekte razvijanja istih. Zvuči komplikovano ali u stvari igra je vrlo pristupačna za igrače koji se prvi put susreću sa ovakvim tipom igara sa vozovima. Pravila su na samo četiri strane. Southern Rails je igra za 3 do 5 igrača i traje oko 30 minuta.

Undaunted: Reinformcements (Osprey Games)

Undaunted: Reinforcements

Undaunted: Reinforcements

Osprey Games ne gubi vreme. Nakon što je Undaunted: Normandy osvojila BGG 2019 nagradu za najbolju ratnu igru i drugo mesto za najbolju igru za dva igrača usledila je najava za prvu ekspanziju Undaunted: North Africa. Dva meseca kasnije stiže i najava za još jednu ekspanziju Undaunted: Reinforcements. Tokom borbi na afričkom frontu potrebna su vam pojačanja. A to je baš ono što ova ekspanzija donosi. Plus nova pravila i scenarije. Od pojačanja očekujte tenkove, mine i borbene avione. Takođe ova ekspanzija plus osnovna igra ili prva ekspanzija će vam omogućiti da ratujete u četiri igrača. Izlazak ove ekspanzije se očekuje u avgustu 2021. godine.

Bandida

Bandida

Bandida

Da li devojke bolje beže iz zatvora? Bandida je nastavak igre Bandido, zabavne male igre u izdanju Helvetiq. U njoj émo saznati odgovor sa početka ovog opisa. Do 5 igrača će se truditi da bandidi pomognu da pobegne iz zatvora ili da je osujete. Nova igra donosi nova predmete, specijalne situacije i tri različita načina igranja. Ova igra traje oko 15 minuta i uskoro će se naći u prodavnicama.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.