Boardgames

Nove društvene igre 09.05.2020: Jednu kartu do Praga, Amsterdama i Lisabona molim!

Odmah nakon ukidanja vanrednog stanja vodimo vas na putovanje do nekih zanimljivih evropskih gradova. Delicious Games nas vodi do Praga, a Vital Laserda i Eagle-Gryphon Games nas vraćaju u Lisabon. Alan Mur i Days of Wonder bi da nam prodaju kartu za vožnju do Amsterdama. Renegade Game Studios vodi takmičenje za najboljeg baštovana a Talisman dobija Star Wars verziju. Pored ovih naslova tu je i nastavak nagrađivanog Undaunted serijala pod imenom Undaunted: North Africa. Uživajte!

Ticket to Ride: Amsterdam

Ticket to Ride Amsterdam

Ticket to Ride Amsterdam

Skoknite do Amsterdama u novoj Ticket to Ride igri. Days of Wonder, pokrenut uspehom umanjenih verzija svoje najpopularnije društvene igre, u 17. vek i zaprege glavnog grada Holandije nas vodi sa Ticket to Ride: Amsterdam. Kako ovaj izdavač navodi, pravila se uče za svega tri minuta, dok čitava partija može da se odigra za 15. Kako će izgledati ova karta za vožnju i konjskim zapregrama videćemo u septembru.

Succulent

Succulent (PHOTO: Teri Litorco)

Succulent (PHOTO: Teri Litorco)

Renegade Game Studios je za proleće koje je u punom zaletu spremio još jedan sočan naslov (HA!). Succulent je strateška mozgalica smeštanja pločica na sto u kojoj su igrači gospodari hortikulture. U narodu se to zove baštovan. Elem, na izložbi najboljih gospodara zeleniša i šareniša takmičićete se u skupljanju potrepština za kreiranje najlepše bašte. Onaj ko osvoji najviše poena će zvanično moći da kaže da je njegova bašta najsočnija. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko sat vremena. Igru već sada možete potražiti u prodavnicama.

Praga Caput Regni

Praga Caput Regni

Praga Caput Regni

Još jedna istorijska društvena igra ove nedelje je Praga Caput Regni, graditeljska igra iz Delicious Games. Češki dizajner Vladimir Suči (Last Will, Underwater Cities) će nas bolje upoznati sa bogatom istorijom glavnog grada svoje zemlje u novoj igri koja izlazi krajem oktobra. Kralj Karls IV nadgleda radove na Vltavi, katedrali i zidinama velelepnog zamka koji sve to okružuje, a igrači će biti u ulogama veleposednika koji preuzimaju na sebe vođenje radova. Sem teme, posebno interesantan detalj su 3D komponente, pa će Prag bukvalno rasti pred vama kad budete igrali ovu igru.

Mercado de Lisboa

Mercado de Lisboa (PHOTO: Vital Lacerda)

Mercado de Lisboa (PHOTO: Vital Lacerda)

Iz Češke se selimo u Portugal, ali i u moderno vreme i pijace Lisabona. Slavni dizajner Vital Laserda (On Mars, Lisboa) dizajnirao je Mercado de Lisboa u saradnji sa Hulianom Pomboom i, za razliku od tipičnih Laserdinih igara, ovo neće biti brutalna glavolomka posle koje vam treba par sati dremke da dođete k sebi. Ukoliko ste igrali Lisbou, neke mehanike će vam biti poznate, dok je u osnovi igra slaganja pločica koja traje svega pola sata. Eagle-Gryphon Games planira da lansira Kickstarter kampanju za ovu igru tokom leta.

Talisman: Star Wars

Talisman: Star Wars

Talisman: Star Wars

Deveti Star Wars film prošao je kako je prošao, mi u Pitchwise redakciji smo više odlepili na Mandalorian seriju i Fallen Order video igru, ali popularnost Ratova Zvezda nikako ne jenjava. Logičan korak je da se Star Wars društvene igre osveže još jednim novitetom. USAopoly je, u saradnji sa Games Workshop, najavio ovo izdanje igre koje igrače vodi kroz sve ere Star Wars univerzuma sa 12 igrivih likova (da, možete biti Dart Vejder). Talisman: Star Wars donosi Silu u evropske prodavnice na jesen ove godine.

Undaunted: North Africa

Undaunted: North Africa

Undaunted: North Africa

Osprey Games je nakon uspeha Undaunted: Normandy spremio i nastavak Undaunted: North Africa. Ovo je kartična strateška igra za dva igrača koja je na upravo završenim Golden Geek Awards 2019 osvojila nagradu za ratnu igru godine i drugo mesto za najbolju igru za 2 igrača.  Pravila su ostala ista u ovoj igri građenja špila samo se front promenio. U ovom izdanju ratovaćemo na istorijskim lokacijama u Severnoj Africi. Ovo je igra za 2 igrača i traje oko sat vremena. U prodavnice bi trebala da stigne tokom maja.

Koje igre su vaši favoriti? Da li planirate kupovinu neke od pomenutih igara? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.