Articles

Društvene igre na Kickstarteru zabeležile najbolji period do sada

Uprkos globalnoj pandemiji, društvene igre na Kickstarteru beleže još jedno uspešno polugodište sa najboljim mesecom ikada.

ICO Partners je objavio polugodišnji izveštaj koji se bavi Kickstarter platformom i projektima. Kako navodi analitičar Tomas Bido, u prvoj polovini 2020. godine porasla je suma novca koja se slila u kampanje u kategoriji društvenih igara. Kao i do sada, ova kategorija je bolje poslovala od svih ostalih kategorija zajedno i nastavila je trend rasta, doduše smanjenom brzinom.

Broj projekata u kategoriji društvenih igara po mesecu

Broj projekata u kategoriji društvenih igara po mesecu

U prvoj polovini 2020. godine bilo je manje projekata društvenih igara. Pokrenuto je 2098 projekata, što je 7% manje nego u istom periodu prošle godine. Takođe, broj uspešno okončanih kampanja je pao za 4% tj. 1504.  Zanimljivo je da je, statistički, procenat uspešnosti kampanja porastao u eri COVID-19 pandemije.

Ukupna količina novca skupljena u kampanjama iz kategorije društvenih igara u prvoj polovini 2020. godine  je porastla za 46% i iznosi 117.6 miliona dolara. Ovo je novi rekord za prve polovine godina i premašuje stari postavljen prošle godine.

Suma novca skupljena u kategoriji društvenih igara po mesecu

Suma novca skupljena u kategoriji društvenih igara po mesecu

Za dobar deo ovog rasta u ovoj godini je zaslužan i Cephalofair Games sa igrom Frosthaven koji je skupio skoro 13 miliona dolara i time učinio maj 2020. godine najboljim mesecom ikada za društvene igre na Kickstarter platformi. Ali, i bez ovog projekta, bio bi zabeležen rast od 30%.

Iz ovih podataka možemo zaključiti da trenutna situacija u svetu izazvana pandemijom COVID-19 virusa nije uticala na dizajnere, studije i bekere.

ICO partners su takođe objavili animiranu tabelu evolucije sakupljenog novca na Kickstarter platformi od januara 2010. do juna 2020. godine koja prikazuje promene iz meseca u mesec.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.