Games

Roxley najavio digitalni Brass: Birmingham

Najbolja društvena igra 2018. godine postaće i video igra, doduše ne baš uskoro.

Izdavač Roxley je podigao veo sa jednog od svojih tajnih projekata, a u pitanju je Brass: Birmingham video igra. Najava je stigla na mala vrata, potpuno usputno u okviru diskusija na BoardGameGeek forumu. Upitan da li će nova verzija sjajne društvene igre dobiti digitalno izdanje, Gavan Braun (dizajner igre i jedan od glavnih ljudi u Roxley) odgovorio je potvrdno. Štaviše, Braun je izjavio da na digitalnoj adaptaciji radi Phalanx (Nanty Narking).

Međutim, nemojte se nadati da ćete u Bratočinu putovati već ove godine. Okvirni datum izlaska igre je 2021. godina, tačnije “rani period” u toj godini, što može da znači i januar-februar, ali i bilo koji mesec tokom prve polovine godine. Dalje, igra će se prvo pojaviti na mobilnim uređajima, a zatim i na PC platformi (Steam) ukoliko sve bude pošlo po najboljem redu. Postoje i planovi da se, u zavisnosti od toga kako bude napredovao rad na igri, objavi i Brass: Lancanshire (tj. Lajkovac) kao ekspanzija. Ovo bi bilo drugi put da igramo Brass na struju, jer je originalna društvena igra adaptirana 2015. u video igru. Tada je Phalanx bio izdavač, pa će biti interesantno videti kako će se snaći na poziciji developera.

Kao i uvek, obaveštavaćemo vas čim saznamo nešto novo o ovoj igri.

Koji Brass vi preferirate – Lajkovac ili Batočinu? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Categories: Games, News

Tagged as: , , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.