Boardgames

Nove društvene igre 07. 02. 2020: Na zmajevim dominama

Ima ona stara poslovica “ne diraj zmaja dok spava”. Ili lava. Tako nekako već. Pa, zmajevi sleću uskoro u Kingdomino svet, a osim njih tu su i goblini, mutirane životinjke, gusari i hakeri koji previše gledaju televiziju.

Dobrodošli u poslednji radni dan u nedelji kada proveravamo koje društvene igre nas uskoro očekuju u prodavnicama. Još jednom imamo nekoliko velikih najava, između ostalog i novu igru legendarnog dizajnera, tako da vam nećemo previše oduzimati vreme naklapanjem ovde i polećemo. (sad vi zamislite da smo kao zmaj zamahnuli krilima, hvala)

Dragomino

Dragomino

Posle fenomenalne društvene igre Kingdomino, iz Blue Orange stiže logičan nastavak serijala koji uvodi zmajeve. Logično, zove se Dragomino, a takođe uključuje slaganje raznobojnih domina koje predstavljaju vaskolike fantazijske predele. Cilj je sakupiti što više zmajskih jaja, a sam dizajner Bruno Katala najavio je da je u pitanju društvena igra za porodice i decu, tako da očekujemo i nešto jednostavnija pravila.

Keyforge: Mass Mutation

Keyforge: Mass Mutation

Fantasy Flight Games ne odustaje od svoje kartične igre sa unikatnim špilovima i spreman je za četvrtu sezonu. Keyforge: Mass Mutation uvodi 250 novi karata u rotaciju što znači da će po izlasku biti 422 moguće karte u nasumično sastavljenim špilovima. Kao što naslov sugeriše, videćete mutirane verzije nekih starih likova, a novina su masivna stvorenja koja se sastoje iz nekoliko karata. Mass Mutation će biti dostupan kao odvojeni špilovi i paketi za dva igrača, dok je novi proizvod (Deluxe Deck) praktično starter set za jednog igrača – jedan špil i svi potrebni tokeni za igru. Sve to stiže u prodavnice tokom proleća zajedno sa Keyforge knjigom.

Catan: Cities & Knights - Legend of the Conquerors

Catan: Cities & Knights – Legend of the Conquerors

Ah, neizostavni Catan. Pošto ekspanzija nikad dosta, Catan Studios je najavio ekspanziju ekspanzije. Da, dotle smo stigli. Legend of The Conquerors donosi nove scenarije za Catan: Cities & Knights u kojima će igrači komandovati armijama ostrva Catan i braniti ga od napadača. U kutiji iznenađujuće dolazi podosta toga, između ostalog i novi tereni, a izdavač najavljuje početak prodaje za maj ove godine.

Video Vortex

Video Vortex

Nebo će dobiti boje televizora prebačenog na neispravni kanal sredimo februara kada Video Vortex stiže u prodavnice. Ova društvena igra iz Mondo Games vodi nas u neonom osvetljenu budućnost gde se mutanti bore za teritorije i najbolji signal na kablovskoj na koju su navučeni. Svemu samo nedostaje pokojni Rutget Hauer da bude kompletno sajberpank iskustvo. Ovo je prevashodno kartična igra, tako da vas u kutiji očekuje preko 200 karata i još koješta, a maksimalni broj igrača je 4.

Pact

Pact

Još jedna od igara koje smo videli na Essen Spiel 2019 dolazi u prodavnice ovog meseca. Iron Games nas igrom Pact vodi u svet goblina. Zima se bliži, treba se pripremiti, a vaši susedi za stolom mogu u tome da pomognu. Pravićete, jel te, pakt sa njima, kako biste jedni drugima pomogli, ali pobednik je ipak samo jedan. Interesantna ideja i veoma lepo ilustrovana igra.

Forgotten Waters

Forgotten Waters

Plaid Hat Games nastavlja da svoj crossroads sistem prenosi u nove fantastične svetove, pa posle zombija red je na gusare. U Forgotten Waters pravićete svoju gusarsku posadu i ploviti morem u potrazi za avanturama. Iako izdavač nije deo nikakve detaljnije informacije o igri, po nekim opisima koji su se pojavili čini se da je u pitanju društvena igra za sve uzraste koja je pritom i kooperativna. U prodaji se očekuje do kraja godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.