Boardgames

Nove društvene igre 13.09.2019: Ništa lično ni personalno

Volite li vozove? Naš Boki ih baš voli, pa evo već sada uči da priča japanski i miriše trešnjin cvet dok čeka nove mape za Ticket to Ride. A ako ne volite vozove već brodiće, onda nemojte propustiti ekspanziju za Terra Mysticu, ili ludu čajanku sa rečima. U krajnjem slučaju, ništa to nije lično kad je pizza u pitanju i zato možemo da preporučimo i Nothing Personal u osveženom izdanju.

Da ne razglabamo dalje, ovo su nove društvene igre koje se očekuju u prodaji tokom jeseni.

Nove društvene igre Bloom Town

Bloom Town

Novoosnovani Sidekick Games (od strane dvojca dizajnera zaslužnih za hitove Copenhagen i Deep Blue) predstavio je svoj prvenac Bloom Town koji uskoro stiže u prodavnice. Kao što možete pretpostaviti iz naslova, gradićete svoje lične gradiće, koji će nicati na tablama kao cveće. Šta izgradite uticaće na sledeće građevinske projekte, a normalno najlepši grad sa najviše poena pobeđuje. Igra će premijerno biti prikazana krajem oktobra na Essen Spiel sajmu, posle čega će se naći u slobodnoj prodaji.

Nove društvene igre Ticket to Ride Map Collection Volume 7

Ticket to Ride Map Collection Volume 7

Vreme je došlo za novi set mapa za naše voziće! Days of Wonder sprema sedmi po redu paket sa dve mape za njihov moderni klasik Ticket to Ride. Japan i Italija su tema novog paketa i nude dva različita doživljaja pri igranju. Na dalekom istoku igrači će donekle kooperativno igrati dok prolaze kroz Japan u super-mega-brzim vozovima. U Italiji će se voziti parnim vozovima, početkom dvadesetog veka, kroz ruralne krajeve. Ticket to Ride Map Collection Volume 7 – Japan je zamišljen za 2 do 5 igrača i zahteva da imate Ticket to Ride ili Ticket to Ride Europe da biste mogli da uživate u novim mapama. Najavljeni izlazak je krajem oktobra na Essen Spiel 2019 sajmu.

Nove društvene igre Terra Mystica: Merchants of the Seas

Terra Mystica: Merchants of the Seas

Z-Man Games je, posle mini ekspanzija, najavio Merchants of the Seas dodatak za njihovu nagrađivanu igru Terra Mystica. Ova ekspanzija proširuje osnovnu igru dajući igračima način da koriste plovne puteve koji će pomoći u njihovom širenju i razvoju. Igrači će graditi brodogradilišta i brodove koji će ploviti, trgovati i na krajnjoj destinaciji napraviti naselje. U ekspanziji su dve nove mape koje igrači mogu istražiti kao i nova tabela startnih pobedničkih poena za sve postojeće Terra Mystica mape. Merchants of the Seas zahteva osnovnu igru Terra Mystica i može biti iskombinovan sa prethodnom Fire & Ice ekspanzijom. U prodavnicama se očekuje tokom jeseni.

Nove društvene igre Alice in Wodland

Alice in Wodland

DrawLab Entertainment pravi žurku u Zemlji čuda sa novom party igrom Alice in Wordland. Troje do osmoro ljubitelja čajanki će se takmičiti u imenovanju predmete iz nekih specifičnih kategorija, ali avaj, zla kraljica je zabranila neka slova. Moraćete da pazite da ih ne izgovorite dok vam elektronski čajnik odbrojava sekunde, a i vaš odabrani lik blago utiče na pravila. Ovo zvuči kao opšti haos za stolom, a da li je tako videćemo krajem oktobra.

 

Nove društvene igre Lovelace & Babbage

Lovelace & Babbage

Artana LLC će uskoro objaviti Lovelace & Babbage, igru programiranja u realnom vremenu dizajnera Skota Almsa. Ona je smeštena u viktorijansku eru u Engleskoj, u vreme samog začeća kompjuterske revolucije. Igrači su u ulozi Ade Lavlejs, Čarlsa Babiža i drugih inžinjera koji programiraju kodove za njihove uticajne pokrovitelje. Dok igrači konstruišu zajednički računar za rešavanje problema njihovih benefaktora, otključavaju i specijalne mogućnosti i subrutine. Pobednik je onaj igrač koji ima najviše uticaja u poš engleskim krugovima i ima najnaprednije subrutine. Logično. Ovo je igra za 2 do 4 igrača. Prvo izdanje je doživela preko Kickstarter kampanje a sada će biti dostupna i u prodavnicama i to od sredine oktobra.

Nove društvene igre Nothing Personal Revised Edition

Nothing Personal Revised Edition

Starling Game je prošle godine uspešno okončao Kickstarter kampanju i objavio Nothing Personal. Vreme je došlo i za novu ediciju, Nothing Personal: Revised Edition. U ovoj igri u ulozi smo mafijaških porodica koje se bore sa kontrolu nad organizovanim kriminalom u gradu. Kako to već biznis nalaže, porodice će raditi na svom ugledu kroz pritiskanje protivnika, pregovore, ucenu, mito i korupciju. Kako postaju sve veće, porodice dobijaju nove pozicije i gangstere sa specijalnim veštinama koji će im pomoći u finalnom obračunu. Igra je zamišljena za 2 do 5 igrač i u prodavnice stiže tokom septembra.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.