Boardgames

Nedeljne vesti 28.06. – 5.07.2019: Čeka nas duboko plavo more

Za visoke temperature i opuštenciju tokom leta izdvojili smo i prikladne igre. Ove nedelje vam donosimo dve narativne igre. Jedna stiže sa Kickstartera u prodavnice a druga je RPG igra bez GMa. Lovićemo leptiriće po poljanama a kasnije zaroniti u duboko plavo more. Tu su još i planete, zvezde i fantazijska arhitektura. Uživajte!

Deep Blue

Deep Blue

Days of Wonder je najavio koja igra će im biti veliko izdanje ove godine i u pitanju je podvodna igra Deep Blue koju su dizajnirali autori igara 13 Days i Copenhagen. Bićete u ulogama ronilaca koji traže blago na dnu okeana, paziti na količinu kiseonika i izbegavati podvodne opasnosti. Biće prisutan jak push your luck element, kao i odlične ilustracije po kojima je Days of Wonder poznat. Igra izlazi u oktobru, a na njoj se radilo čak šest godina.

 

Icarus

Icarus

Renegade Game Studios je za ovu jesen najavio Icarus. RPG igra bez GMa stavlja igrače u ulogu naratora zajedničke priče uspona i pada jedne civilizacije. Naracija nastaje kroz korišćenje špila karata koji rukovodi pravcem u kojem će priča ići i uvodi događaje koji se dešavaju tokom razvoja te civilizacije i glavnih likova. Kako se priča razvija tako se zida i raste toranj od kockica na sredini stola koji predstavlja uspehe i neuspehe dotične civilizacije. Kada toranj padne, propala je i civilizacija i priča je privedena kraju. Igra je zamišljena za 2-5 igrača i traje oko 2-3 sata.

Architectura

Architectura

Arcane Wonders nastavlja sa najavama sa drugu polovinu ove godine. Sledeća igra će biti Architectura u kojoj ćete slagati pločice i graditi fantazijski grad. Građevine utiču jedna na drugu, čak se mogu i međusobno rušiti, a uz igru dolazi i napredna varijanta u kojoj svaki igrač dobija špil koji predstavlja opcije za gradnju. Architectura dolazi u prodavnice sredinom septembra.

7th Continent Classic

7th Continent Classic

Veliki Kickstarter hit i igra koja je do sada pokupila brojne nagrade (uključujući i 17. mesto na BoardGameGeek), The 7th Continent će konačno postati dostupan za širu publiku kroz slobodnu prodaju. Francuski izdavač Serious Pulp je najavio da će njihova avanturističko-kartaška igra do kraja godine izaći u “olakšanom” izdanju The 7th Continent: Classic Edition koje će imati 113 karata manje i pet umesto sedam igrivih likova. Nešto kasnije, u prodaji će se naći i dve ekspanzije, The Icy Maze i The Forbidden Sanctuary, ali će i dalje određeni sadržaji ostati ekskluzivni za publiku koja je podržala igru na Kickstarteru.

 

Butterfly

Butterfly

Leptirić je nova igra dizajnera Stefana Glena (Ballon Cup, 1st & Goal) u kojoj su igrači u ulogama ježeva! Ježevi se muvaju po tabli i skupljaju leptiriće, logično. Cilj je skupiti što vrednije leptiriće a pritom izbegavati ose koje bockaju. Butterfly je slatka letnja igra za 2-5 igrača u izdanju Rio Grande Games i biće u prodavnicama sredinom jula.

Sovereign's Chain

Sovereign’s Chain

Na kraju, neko koga dugo nismo pominjali u nedeljnim vestima – WizKids. Njihova sledeća igra Sovereign’s Chain će pred igrače postavljati nizove karata, a igranjem u bilo kom nizu ćete sakupljati planete i zvezde sve dok ne sakupite sedam karata u kolekciji. Igru je osmislio Robert J. Hudecek (Dragon Farkle), a u prodaji će se naći tokom avgusta.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.