Boardgames

Escape Room igra Exit: The Game prodata u preko 4 miliona primeraka

Exit: The Game

Exit: The Game

Escape Room igre Exit: The Game su od svog predstavljanja 2016. godine privukle pažnju mnogih igrača i prodate su velike količine ove zanimljive stone zagonetke.

Serija Exit igara je debitovala u Nemačkoj i Italiji 2016. godine, a već sledeće godine je stigla i prva trilogija na engleskom jeziku: The Pharaoh’s Tomb, The Secret Lab i Abandoned Cabin.

Dizajneri Markus i Inga Brand su za svoju kreaciju osvojili Kennerspiel des Jahres 2017 godine. Nakon tog uspeha usledila je još jedna trilogija: Forgotten Island, Polar Station i Forbidden Castle. Posle ovih naslova usledilo je mnoštvo nastavaka uz koje smo ronili na dno okeana ili rešavali krimi misteriju u stilu Agate Kristi.

Fenomen Escape Room igara i kako da ih igrate kod kuće

U tvitu koji proslavlja uspeh ove serije, Kosmos navodi da, po nalazima Eurotoys i NPD Group Germany, Exit: The Game je bio najsnažniji brend na tržištu u prvoj polovini 2019. godine. Kako izdavač navodi, kompletna serija ovih igara je prodata u preko 4 miliona primeraka širom sveta.

Svaka Exit igra je doživljaj za sebe i traje između 60 i 90 minuta. Cena igara je jako pristupačna iako se svaka igra može odigrati samo jednom.  To je zato što igra često zahteva od igrača da uništi, seče ili piše po nekoj komponenti ili kutiji da bi rešio zagonetku.

Ako vas ove igre zanimaju, naš Danko se pozabavio fenomenom Escape Room igara a u Srbiji ih možete kupiti u prodavnicama Astal, Gaming Centar, Games4You i mnogim drugim.

Categories: Boardgames, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.