Boardgames

Nedeljne vesti 28.07. – 04.08. 2017

Prvo izdanje vesti o društvenim igrama za avgust, tanananaaa! Prošle nedelje smo imali zaista velike vesti, ali ni ovonedeljne nisu ništa manje uzbudljive. Imamo srednjovekovne zamkove u Francuskoj, ragbi… pardon, američki fudbal, stare i nove klasike, državnu televiziju… Kako bi u reklamama rekli: za svakog po nešto.

Zato, ne menjajte kanal, na pravom ste mestu i bacite pogled na sve šta nas očekuje u svetu društvenih igara.

Carcassone Big Box

Ako kojim slučajem do sada niste imali priliku da igrate Carcassonne, koji je izašao pre skoro 17 godina, ili ste propustili neke od dodataka za ovu igru, prava je prilika da ovu igru dodate u svoju kolekciju i to Carcassonne Big Box, izdavača Z-Man Games. Izdavač će ove godine izdati veliku kolekciju ove igre, autora Klausa Jurgena Vredea, osvajača nagrade Spiel des Jahres 2001. godine, sa čak 11 ekspanzija. I sve to u jednoj kutiji…naravno velikoj.

Ovo reizdanje će imati novije, moderne ilustracije, one koje su već neko vreme u ekspanzijama i samoj osnovnoj igri, te će biti kompatibilna sa Princess & Dragon, jednim od najboljih dodataka za ovu igru. Ovaj dodatak neće biti uključen u ovoj kutijetini, ali će zato tu biti: Inns & Cathedrals, Traders & Builders, The Abbot, The River, The Flying Machines, The Ferries, The Messengers, The Gold Mines, Mage & Witch, The Robbers i The Crop Circles. Carcassone Big Box će biti dostupna u prodavnicama u oktobru 2017. godine. Dok čekate ovo veliko reizdanje, probajte i Carcassone For Two, mini verziju igre za dva igrača.

 

 

Charterstone

Nova igra Džejmija Stegmajera, Charterstone će biti igriva i drugi put, kampanjski, kada završite avanturu kroz 12 sesija. Stonemaier Games je pripremio Recharge pakovanje, koje će popuniti resurse i komponente koje ste potrošili tokom kampanje. Na vama je da samo okrenete tablu za igranje (koja je dvostrana) i ponovo odigrate veliku kampanju. Najavljena cena ovog pakovanja je negde oko polovine vrednosti kompletne igre. Ovo pakovanje je pripremljeno nakon št je trećina zainteresovanih igrača u upitniku izjavilo da bi kupilo ovaj dodatak. Džejmi je u intervjuu za pitchwise.net takođe najavio da će i po završetku kampanje, Charterstone biti potpuno igriv ali bez kampanjskih komponenti. Po svemu sudeći, ako ovaj projekat bude uspešan možemo očekivati i da druge Legacy igre preuzmu ovaj model.

 

 

Techno Bowl

Najočekivanija sportska društvena igra za 2017. godinu, po glasovima na sajtu BGG, je dostupna za naručivanje. Techno Bowl rekreira taj retro osećaj sa arkadnih mašin gde smo se po prvi put susreli sa američkim fudbalom. Igra obezbeđuje pet jedinstvenih načina igranja kao i puna 32 tima sa 592 igrača. Za naručivanje iz Evrope, Bombshell Games je zamolio da se pošalju direktni upiti kompaniji.

 

QueenDomino

Blue Orange je najavio najavio ekspanziju/ nezavisnu igru na temu Kingdomino, koja je osvojila prestižnu Spiel des Jahres nagradu za ovu godinu. Bruno Katala je izjavio u poruci na BGG forumima da će Queendomino igra biti korak napred u kompleksnosti u odnosu na nagrađenu igru Kingdomino. Kako dizajner kaže,”neće biti prekomplikovana, već će biti malo više strateška jer će vas terati da menjate osnovne izbore u igri”.

 

 

Ether Wars

Četiri vanzemaljske rase se bore za kontrolu ethera – neverovatno skupog i vrednog izvora energije. To je nova asimetrična igra kompanije Burning Games, a zove se Ether Wars. Ova igra je uspešno finansirana putem Kickstarter kampanje tokom 2016. godine, a sada će ići u širu distribuciju. Igra se očekuje u septembru 2017.godine.

 

 

EXIT: The Game scenariji

Kosmos planira tri nove Exit Games, koje će izaći tokom oktobra. Ova igra je upravo osvojila Kennerspiel des Jahres, te je potez izdavača očekivan. Novi scenariji su The Polar Station, The Forbidden Castle i The Forgotten Island. Očekuju nas nove oštroumne zagonetke i sistem nagoveštaja koji je, kako igrači kažu, odličan.

Firefly Adventures

Gale Force Nine sprema novu društvenu igru smeštenu u naučnofantastičnom vestern univerzumu Firefly TV serije. Nova kooperativna igra Firefly Adventures: Brigands & Browncoats, izlazi u oktobru, a svoju prezentaciju će imati na predstojećem Gen Con sajmu. Izdavač planira i dodatke za igru u vidu novih putnika na Serenity svemirskom brodu kao i nove protivnike.

 

Through the Desert

Fantasy Flight Games je najavio reizdanje čak dve decenije starog klasika Through the desert. Igra koju je dizajnirao legedarni Renier Knizia je 1998. godine dobila pohvale komisije iza Spiel des Jahres nagrada je mozgalica u kojoj igrači postavljaju svoje kamile kako bi napravili trgovačke rute. Osveženo izdanje Through the desert će imati čak 180 plastičnih kamila u kutiji, novu mapu na poleđini table i nove varijante igre za iskusne igrače. Igra se u prodaji očekuje krajem godine.

 

Dominion: Nocturne

Još jedan klasik i igra koja je svetu donela deckbuilding mehaniku, Dominion, je opet u centru pažnje igrača. Rio Grande Games je najavio još jednu ekspanziju, Dominion: Nocturne, koja će u relativno miran srednjovekovni svet doneti čudovišta poput vampira, vukodlaka i šalterskih službenika. Za igranje Nocturne će vam biti potrebna osnovna verzija igre Dominion, podržavaće igranje u do 6 igrača, a u prodaji se očekuje u oktobru.

 

The Networks: Executives

Iz Formal Ferret Games stigla nam je nova informacija o ekspanziji sa njihovu simulaciju vođenja televizije The Networks. Glavni deo The Networks: Executives će biti 12 direktora televizija, svaki sa unikatnom sposobnošću koja će uticati na tok vaše igre. Ekspanzija će doneti i Mogul karte, specijalne bonuse koje igrači mogu da osvoje, kao i nove emisije, reklame i glumce. Kao i osnovna igra, Executives će biti finansiran putem Kickstartera, a kampanja počinje 5. septembra i tada će biti moguće nabaviti osnovnu igru kao i dodatak On the air.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.