Boardgames

CMON zaradio milion dolara u 2016. godini

Pošto je kompanija CMON izašla na berzu krajem prošle godine, to znači da je moguće kupiti deonice iste. To takođe znači da je kompanija obavezna da javno objavi rezultate svog poslovanja putem finansijskih izveštaja. Pošto je prošla polovina 2017. godine, prvi takav izveštaj je dostupan javnosti i iznosi informacije o poslovanju ove kompanije u 2016. godini.

U njemu se može videti da je CMON prodao robe u vrednosti od 20.96 miliona dolara, na kojoj je zaradio, posle oporezivanja, čistih 1.02 miliona dolara.

Prodaja je porasla zahvaljujući društvenim igrama i to za 29.7% , i iznosi 20.5 miliona dolara. Zanimljivo je da je oko 11.5 miliona dolara od ukupne prodaje, odnosno 55%, stiglo putem Kickstarter platforme.

Prodaja je koncentrisana na Severnu Ameriku i Evropu, gde je 55% ukupne prodaje ostvarenu Americi dok je 37% ostvareno u Evropi.

CMON je takođe najavio da će imati profitabilnu prvu polovinu 2017. godine, za razliku od istog perioda prošle godine kada je imala gubitke. Profitabilnost CMON opravdava prihodom preko Kickstarter platforme, pošto su mnogi projekti uspešno završeni i na putu su, ili su stigli, do potrošača. Takođe, ukupna bruto marža putem Kickstartera je povećana u odnosu na prodaju putem veletrgovaca.

CMON ima čak tri igre u Top 10 Tabletop Kickstarter projekata, i delom je i zaslužan za napredovanje i rast Kickstarter platforme.

Categories: Boardgames, Card Games, News

Tagged as: ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.