Articles

Univerzitet koristi društvene igre za pripremu vojnih doktora

The Uniformed Services University of the Health Sciences u Americi, je razvio nekoliko društvenih igara putem kojih medicinski studenti pri američkoj vojsci vežbaju rešavanje problema u borbenim situacijama.

Foto: Christopher Austin

Jedna od igara je i Triage, Transport and Track, poznatija kao T3, koju je kreirao Džejms Švartz. U ovoj igri je potrebno izvršiti tretman pacijenata, dok igrači racionalizuju utrošeno vreme prilikom prevoza pacijenata do odgovarajućih objekata. Igra T3 je nastala pre tri godine uz pomoć doktora Džastina Vudsona, i prošla je nekoliko revizija na osnovu informacija koje su davali studenti koji su je igrali. Vudson misli da su društvene igre odlično sredstvo u edukaciji jer pružaju neočekivane scenarije i situacije koje studenti treba da reše.

Triage, Transport and Track (T3)

Triage, Transport and Track (T3) Foto: Sharon Holland

Švartz sada radi na sledećoj igri u duhu T3, koja je inspirisana društvenom igrom Cluedo. Njen cilj je da simulira istragu i kontrolu misteriozne zaraze u vojnoj bazi dok igrači prate propisane vojne procedure.

Armija je još jedna grana državnih institucija koja koristi društvene igre. CIA već koristi svoje verzije Pandemic društvene igre i Magic: The Gathering kartične igre za treniranje svojih agenata.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.