Boardgames

Nedeljne vesti 7.07. – 14.07. 2017.

Zahuktavanje pred početak sedme sezone Game of Thrones došlo je do svog vrhunca, ali Gejmotron nije jedina senzacija ove nedelje. Saznali smo da jedan klasik dobija verziju za dva igrača, a Marvel je prilepio svoju licencu još jednoj super popularnoj igri. Sve to i više posle reklama…. A, nemamo reklame? Onda samo nastavite da čitate.

Game of Thrones: The Iron Throne

Osim Game of Thrones Catan o kome smo pisali prošle nedelje, Fantasy Flight Games je pred početak sedme sezone serije Igra Prestola u prodaju pustio igru Game of Thrones: The Iron Throne. Kralj Robert Barateon je umro, a tri do pet igrača će podmetati jedni drugima nogu, izvlačiti stolice i postavljati kore od banane u igri intrige koja vrlo sumnjivo liči na Cosmic Encounter. Zato što upravo jeste Cosmic Encounter, tj. reimplementacija istog, tako da ljubiteljima od ovoga ne treba veća preporuka.

Codenames: Marvel

Još jedno izdanje Codenames! (zrikavci u pozadini) Okej, okej, ali ovo je sa Marvelovim stripskim superherojima! I dalje ništa? U svakom slučaju, Codenames: Marvel je upravo ono što piše na kutiji, novo izdanje popularne party igre Codenames: Pictures oslikano stotinama motiva iz stripova kao što su Spider-Man, Guardians of The Galaxy i The Avengers. Naravno, umesto špijuna iz originalne igre, nadmeću se SHIELD i Hydra. Igra će, barem u početku, biti u prodaji samo u Severnoj Americi u izdanju USAopoly.

Kashgar: Merchants of the Spice road

Grail Games je najavio da će igra Kashgar: Merchants of the Spice Road konačno dobiti englesko izdanje početkom 2018. godine. Originalno izdata 2013. godine od strane Kosmos, Kashgar (odnosno Kashgar: Händler der Seidenstraße) je kartična igra u kojoj su igrači trgovci dobrima sa Puta svile iz Azije ka Evropi. Koristeći svoje verne mule, prenosićete začine i organizovati karavane. Igru je dizajnirao Gerhard Hecht, a više o njoj pročitajte na zvaničnom sajtu.

Train Heist

Cryptozoic je ove nedelje imao čak dve velike najave. Prva je Train Heist, igra iz Tower Guard Games koja se u prodaji očekuje već ovog meseca. U ovoj kooperativnoj kaubojskoj igri koju je dizajnirao Šon Mekdonald dva do četiri igrača će morati da zaustave pokvarenog šerifa koji krade novac od stanovnika mirnog grada Notting County. Train Heist je 2015. bila vrlo uspešna na Kickstarteru, a Cryptozoic se nada da će ovom saradnjom doneti igru široj publici.

Attack on Titan: The Last Stand

Dok čekamo na treću sezonu Attack on Titan animea, Cryptozoic i Don’t Panic Games se nadaju da ćemo čekanje prekratiti igrom Attack on Titan: The Last Stand koja takođe izlazi krajem ovog meseca. Asimetrična igra koju su dizajnirali Antoan Bauza i Ludovik Moblank jednog igrača postavlja u ulogu titana, dok će ostali pokušavati da odbrane poslednje uporište ljudi. Neobično dizajnirana igra u kojoj je naglašena vertikalnost je bila prikazana na prošlogodišnjem Essen Spiel sajmu i uživala je popriličnu pažnju posetilaca, a da li je hype opravdan saznaćemo uskoro.

Carcassone Fur 2

Pored Catan i Ticket to Ride, jedan od modernih klasika je i Carcassone. Nakon gomile ekspanzija i reizdanja, ova legendarna igra dobija minijaturno izdanje za dva igrača nazvano Carcassonne Für 2. Ovo izdanje igre će dolaziti sa manjim brojem komponenti – 48 pločica umesto 72, ali i u metalnoj kutjici koja će biti lako prenosiva i savršena igra za putovanja. Još nije otkriveno da li će se i po čemu razlikovati od ”velike” verzije, a to ćemo saznati u septembru kada Carcassone For Two dođe u nemačke prodavnice. Najzanimljiviji podatak je da će igra imati zaista nisku cenu – ispod 1000 dinara!

 

 

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.