Boardgames

Objavljene su Diana Jones Awards 2019 nominacije

Diana Jones Awards

Organizacija u pozadini Diana Jones Awards je objavila listu nominovanih za 2019. godinu.

Nagrada koja se dodeljuje svake godine igri, dizajneru, izdavaču, čak i konceptu ili sajmu za “veličanstvenost u gamingu” ove godine stiže do 19. izdanja. Providnu piramidu sa izgorelim ostacima nesrećnog Indiana Jones RPG-a do sada su osvojili Ticket to Ride, emisija TableTop, dizajner Eric Lang i sajam GenCon. Dakle, nije baš standardna nagrada, jer se ne gleda proizvod niti popularnost nominovanih, već koliki je doprinos ovom hobiju.

Među ovogodišnjim nominacijama našle su se dve društvene igre, jedna knjiga i jedan RPG:

  • Dungeons & Dragons: Art & Arcana – knjiga i vizuelni vodič kroz Dungeons & Dragons u kome će se čitaoc upoznati sa ovim fenomenom pop kulture. Veoma obimna knjiga, sa preko 700 ilustracija, od likova i predela, preko korica časopisa i raznih dodataka za igru.
  • Holding On: The Troubled Life of Billy Kerr (Majkl Foks i Rori O’Konor) – kooperativna društvena igra u kojoj su igrači osoblje bolnice na odeljenju za terminalne pacijente. Kroz deset scenarija upoznaćete se sa naslovnim gospodinom i, kroz njegove poslednje momente, sa bogatim i tužnim životam koji je proživeo.
  • The Mind (Wolfgang Vašr) – kartaška igra koja je ove godine već pokupila nekoliko prestižnih nagrada, kako je sam autor naziva “eksperiment” gde ćete morati da sarađujete sa ostalim igračima za stolom i složite špil od najmanjeg ka najvećem broju, ali bez ijedne izgovorene reči.
  • Star Crossed – romantični RPG za dva igrača, gde umesto rolanja kockica na vaše odluke utiče povlačenje pločica sa Jenga tornja.

Dodela nagrade će biti 31. jula, tik pred otvaranje novog izdanja Gen Con sajma.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.