Boardgames

Reigns postaje društvena igra

Kralj je mrtav, živeo kralj!

Ako vam gornja rečenica ništa ne znači, to znači da niste igrali fantastični Reigns, video igru koja je spojila “svajpovanje” sa Tindera i vođenje kraljevstva. Konačno, najavljeno je stono izdanje igre, društvena igra Reigns: The Council na kojoj rade Bruno Faiduti (Citadels, Secrets) i Herv Marli (Skull). Igra će se pojaviti u izdanju Nerial, koji su i autori video igre, tako da sve ostaje “u okviru familije”.

Jedan od igrača će biti monarh koji želi mir i prosperitet za svoje zemlje, dok će svi ostali za stolom raditi ka tome da ga skrate za glavu odigravanjem karata savetnika. Balans vladavine mora da postoji, a ako u nekom trenutku jedan od četiri stuba vladavine ode do gornje ili donje granice nasilno se završava vladavina i tada ostali igrači otkrivaju šta su im bili ciljevi. Sabere i oduzmete i kreće nova runda, sa novim kraljem ili kraljicom.

Baš kao i originalni Reigns, društvena igra ima odlične ilustracije i kontekstualne karte koje sugerišu koje će se karakteristike kraljevstva menjati (ali ne i kako, to je na vama da prokljuvite). Reigns: The Council izlazi ove godine, a za više informacija posetite zvanični sajt igre.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.