Articles

Diana Jones Award 2017 – Objavljena lista nominacija

Organizacija u pozadini Diana Jones Awards je objavila listu nominovanih za 2017. godinu.

Ova, po nekima “Nobelova nagrada” u industriji društvenih igara, se dodeljuje od 2001. godine a trofej je kreiran od strane britanskog izdavača TSR Hobbies u kasnim osamdesetim godinama prošlog veka. Ime je dobila po spaljenim ostacima poslednjeg primerka loše prihvaćene Indiana Jones RPG koja je naknadno smeštena u providnu četvorostranu piramidu.

Za nominovane igre i persone glasa tajni panel sudija koji se sastoji od uticajnih eksperata iz ove industrije. Među onima koji su obznanili svoje mesto u ovom skupu sudija su osnivač Wizards of the Coast, Piter Adkison, ilustrator Munchkin igara, Džon Kovalic, RPG autor Mat Forbek i dizajner i izdavač Džejms Valis.

Šest nominovanih za Diana Jones Awards 2017 su:

  • The Beast dizajn: Aleksandra Sontowska, Kamil Wegrzynowicz . Erotska kartična igra za jednog igrača koji vodi tajni dnevnik o seksualnim avanturama sa čudovištem.
  • End of the Line dizajn: Bjarke Pedersen, Huhana Pettersson, Martin Elricsson. LARP smešten u svetu World of Darknes koji je prvi put odigran prošle godine u napuštenoj mentalnoj bolnici u Helsinkiju.
  • Gen Con sajam. Originalno organizovan od strane ko-kreatora Dungeons & Dragons, Gerija Gajgaksa 1968. godine, ovaj sajam se i dan danas uspešno održava svakog avgusta u Severnoj Americi.
  • Gloomhaven dizajn: Isaac Childres. Ambiciozna društvena igra koja kombinuje elemente RPG avantura, mehanike euro igara kao i elemente legacy igara sa preko 100 jedinstvenih scenarija.
  • The Romance Trilogy dizajn: Emily Care Boss. Serija RPGova koji se fokusira na ljubav, prve sastanke, odnose u vezi i ljubavne trouglove.
  • Terraforming Mars dizajn : Jacob Fryxelius. Društvena igra koja simulira napore čovečanstva da kolonizuje crvenu planetu.

Dobitnik ovogodišnje Diana Jones Awards će biti poznat 16. avgusta na početku jubilarnog 50tog Gen Con sajma u Americi.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.